Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Zápas liliputánů jsou populární hlavně v Polsku. | foto: instagram.com/_minimajk

V Clash of the Stars se utkají liliputáni. Ve světě je to už běžná věc

Organizace Clash of the Stars už teď odhalila některé zápasy na příští galavečer. Utkají se na něm například dva liliputáni a nejspíš také Koleso s Max Greenem. Zápasy liliputánů jsou už známé, populární jsou především v Polsku. Nejvíc je proslavil youtuber Mini Majk.
  9:00

Sice to je jen pár dní od posledního galavečera Clash of the Stars, už teď jsou ale známí dva noví zápasníci, kteří se utkají na Clash of the Stars 5. Jsou ale odlišní od všech předchozích zápasníků, které organizace představila. Dominik Radl a „Obr ze Smidar“ jsou totiž liliputáni. Budou spolu zápasit podle pravidel MMA a jejich první staredown měl velkou jiskru. Ani jeden z nich však nemá žádnou zkušenost s bojovými sporty. Bude to tak pro oba premiéra.

Zápasy liliputánů už však ve světě zastoupení mají. V Polsku se takových konalo již několik. Někdo by si mohl říct, že se jedná pouze o show, ale i přes to všechno jsou všechny zápasy brány naprosto seriózně. Polský zápasník Mateusz Krzyżanowski, který vystupuje pod přezdívkou „Mini Majk“, je také zápasník malého vzrůstu. Zápasí v organizaci HIGH Leauge, která má svou vlastní kategorii právě liliputánských zápasů. Mini Majk však před rokem 2019 nezápasil.

Mini Majk je osmadvacetiletý youtuber a influencer, kterého na Instagramu sleduje 1,8 milionů lidí. S MMA kariérou začal teprve v roce 2019. Svůj premiérový zápas ale prohrál a od té doby začal tvrdě dřít. To očividně velmi pomohlo, protože o něj projevila zájem organizace HIGH League, ve které získal 5. února 2022 titulový pás. Jeho momentální skóre jsou dvě výhry a jedna porážka. Na svém Instagramu má videa z tréninků a je vidět, že i když je malého vzrůstu, dokáže zasadit tvrdé a rychlé údery.

Je také velmi obratný na zemi. Na sparring má výškově podobné typy a předvádí profesionální techniky. Zápasy liliputánů navíc nejsou nijak rozdílné od normálních zápasů. Jsou úplně stejně tvrdé a pravidla jsou nastavena také stejně. Mini Majk ve svých zápasech potvrdil, že svůj nový koníček myslí smrtelně vážně. Poslední zápas vyhrál na TKO, kdy svého soupeře nemilosrdně zasypával údery na zemi, dokud rozhodčí zápas neukončil.

Liliputáni už se také zúčastnili fackované, která se pomalu ale jistě stává populární disciplínou po celém světě. V Čechách se však jedná o zápas, který Clash of the Stars zase jednou předvede jako první. Podobně jako tuto novinku předvedla organizace už několik zajímavých zápasů jako první v Česku. Jednalo se třeba o polštářovou bitvu mezi Lukášem Krilem a Kolesem.

A právě Koleso bude jedním z aktérů dalšího bizarního zápasu v Clash of the Stars. Na tiskové konferenci ho totiž vyzval Max Green. „Koleso, vyzývám tě na zápas v Clash of the Stars, takže jestli to přijmeš budu rád, když ne tak jsi s*ačka pro mě,“ oznámil Kolesovi Green. Přestože výkony Greena nejsou příliš kvalitní, dokázal si získat na svou stranu obrovské množství fanoušků. To stejné se však dá říct i o Kolesovi.

„Takže Maxi, viděl jsem tvoji výzvu a prostě nerad mlátím děcka, ale jestli to chceš, tak pojďme si to dát v tom pátém galavečeru. A říkám ti, nasekám tě jako strouhanku a karbanátky,“ reagoval na Greenovu výzvu Koleso. Ten navíc na svém Instagramu v lednu sdílel video, ve kterém boxuje do pytle. Po třech úderech však bylo vidět, že ho to dost bolí a moc se na to netvářil. Jejich vzájemný střet tak může být opravdu zajímavá podívaná.

O další podivnou výzvu se postaral takzvaný „Král Berouna“ Václav Flachsa. Ten totiž po osmivteřinovém ukončení svého soupeře Aleše Olejníka vyzval Aleše Bejra. Bejr totiž trénoval Olejníka a Flachsovi se kvůli celé situaci Bejr nezamlouvá. Rád by si s ním vyřídil svůj spor v kleci. Jenomže Bejr má dočasně zákaz navštívit jakoukoliv akci Clash of the Star, kvůli podezření z incidentu, ke kterému došlo na jedné z tiskových konferencí, kdy neznámý člověk stříkal v klubu Duplex pepřový sprej.

Bejr má navíc spadeno na někoho úplně jiného a sice na samotného promotéra organizace Tomáše Linh Le Syho. Le Sy přijal Bejrovu výzvu a je možné, že se spolu utkají už na příštím galavečeru. Le Sy je však profesionální zápasník a Bejrovi by tak mohl pěkně zatopit. Zatím se však celá situace neposouvá dál a zda se opravdu utkají na Clash of the Stars není známo. Organizace je navíc známá tím, že si své největší esa nechává až na poslední chvíli. Stejně tomu bylo i se zápasem mezi Greenem, Kalubou a Klukem s kamením. Je tedy možné, že Clash of the Stars nabídne ještě další novinku, která bude doplňovat bizarní zápasovou pověst organizace.

Témata: Koleso, Aleš Bejr