Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Tisková konference Clash of the Stars | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Clash of the Stars 4: více sportu, méně bizáru. To část diváků zklamalo

Organizace Clash of the Stars představila, kdo se bude prát na v pořadí už čtvrtém galavečeru. Celý úterní večer prý však podle diváků neměl tolik nabitou atmosféru jako na předchozích akcích. Někteří návštěvníci v průběhu odešli a fanoušci píší kritické komentáře pod video.
  15:30

Před necelým rokem se konal první galavečer Clash of the Stars. Od té doby popularita celé organizace, kde se mezi sebou utkávají zejména bizarní postavy české internetové scény, poměrně narostla. O tom svědčil i zájem o tiskovou konferenci, na které se měla odtajnit jména dalších bojovníků. Už hodinu před zahájením bylo místo konání skoro úplně zaplněno. V klubu Duplex, kde se celá akce konala, byla nachystaná veškerá technika a kamery, díky kterým bylo možné vysílat živě na YouTube.

Ohlášený začátek tiskové konference byl v šest hodin večer, ovšem začalo se, jak už bývá zvykem, o čtvrt hodiny později. Promotéři akce Jakub Jíra a Tomáš Linh Le Sy nastoupili na pódium, aby odstartovali show. Oznámili, že čtvrtý galavečer se bude konat 11. března v hale O2 Universum a že už je také spuštěn prodej lístků. I změna místa svědčí o tom, že organizátoři čekají opět velký zájem o lístky, nová hala totiž pojme diváků víc než hala Královka, kde se konaly dva předchozí galavečery.

Po úvodní řeči si na pódium pozvali prvních šest zápasníku. Jednalo se o nejméně známé lidi z karty, ale zase o ty nejvíc bizarní. Diváci byli ze začátku docela znudění, ovšem jeden ze zápasníků, konkrétně Aleš Olejník, je okamžitě svým výstupem probudil. Začal se totiž sápat po svém soupeři Václavu Flachsovi, samozvaném Králi Berouna. Spor došel tak daleko, že je od sebe musela odtrhnout ochranka. Jenomže Olejník nepřestal a doslova se po celou dobu rozhovoru s první kartou zápasníků vrhal na svého soupeře, který byl ovšem ve střehu a připraven se bránit, zlé pohledy. Právě spárování Olejníka s Flachsem diváci ocenili, bizár totiž mají rádi a u této dvojice se ho dá čekat hodně.

Ovšem druhá karta už pro přítomné diváky nijak zvlášť zábavná nebyla a bylo znát, že většina fanoušků kromě trojice zápasníků, která se už jednou v Clash of the stars objevila, nikoho nezná. Projev jednoho ze zápasníků Matouše Kaluby byl sice energický stejně, jako minulý díl, ovšem sledující to už nijak nezaujalo. Malá strkanice mezi Klukem s kamením, Kalubou a MaxGreenem, která proběhla během staredownu, byla spíš jen tak na oko.

Třetí karta nabídla ve směs známější osobnosti českého internetu, ale už ne tolik podivné. Ovšem ani volba těchto vybraných zápasníků, nebyla pro diváky nijak zvlášť zajímavá. Účastníci reality show, youtubeři nebo OnlyFans tvůrkyně se mezi sebou v podstatě vůbec nehádali. Jediný spor byl mezi youtuberem Faynem a Tadeášem Veselým. Dvojice spolu má totiž problémy už delší dobu, Veselý se navážel na sociálních sítích Fayneho do dítěte. Ovšem už se za to zvládl i omluvit a tak se mezi nimi žádné velké drama nekonalo.

„To dítě bylo přes čáru, za to se ti omlouvám. Do rodiny se nenadává, mě to pak řeklo hodně lidí, pojedu jenom do tebe,“ reagoval na Fayneho výtku Veselý.

Z minulosti si ho fanoušci Clash of the Stars pamatují hlavně kvůli podivnému a někdy kontroverznímu chování. Na úterní tiskovce byl však nezvykle zamlklý. Představil svůj merch a to bylo tak všechno.

Na rozhovoru se zápasníky třetí karty tak byla nejzajímavější potyčka, která se však odehrála v publiku mezi dvěma zápasníky z předešlé karty, slovenskými streamery Ziamem a Haliemem. Prvního jmenovaného dokonce musela vyvést ochranka. Následný staredown zápasníků třetí karty proběhl v poklidu, bez dramat a potyček. To některé diváky, kteří asi čekali drama a bitky, odradilo a odešli pryč.

Hlavní karta měla být tím nejzajímavějším, především kvůli účasti kontroverzního kulturisty a youtubera Filipa Grznára, nebo nejznámějšího českého securiťáka Jaroslava Kotlára. Ani tato karta však nevyvolala nějak zvlášť bouřlivé emoce ze strany přihlížejících, možná i kvůli nedostatečnému bizáru, na který jsou zvyklí. V komentářích pod videem se objevily komentáře, které kritizují nekvalitní výběr zápasníků. Podle některých by takové složení pochopili během prvního galavečeru, ale ne u čtvrtého. Někteří zase označili úterní tiskovku, vzhledem k těm předchozím, za naprosto nudnou.