Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Clash of the Stars v problémech? | foto: Antiyoutuber.cz

Clash of the Stars v problémech? Jejich kanceláře navštívila policie, mluví se o porušení zákona

Má organizace Clash of the Stars problémy? Do budovy, kde má kanceláře, za nimi přišla policie, na místě legitimovala vedení organizace, spekuluje se však i o tom, že by ze strany fighterské organizace mohlo jít o porušení zákona. Vedení Clash of the Stars to však popírá a myslí si, že si z nich chtěl někdo pouze vystřelit.
  13:26

V kancelářích organizace Clash of the Stars ve středu zasahovala policie, nikdo z přítomných však netušil, co se děje a vedení organizace bylo zaskočeno, celá událost se odehrála v pražském hotelu Mama Shelter, kam dorazili dva policisté. Podle zástupců Clash of the Stars se ale jednalo pouze o kontrolu totožnosti a následně měli policisté hotel opustit.

Někteří měli za to, že se jednalo pouze o nachytávku ze strany člověka, který se dozvěděl, že jsou lidé z Clash of the Stars právě v holešovickém hotelu. V zákulisí se ale mluví i o tom, že by to celé mohlo mít spojitost s videi, která přidává na sociální sítě tiktoker „Pan Hvězdička“.

@pan.hvezdicka 1of1 nový podcast již brzy na všech sítích. Part 1 s Kolesem / Koleso. #koleso #kolesa #podcast #podkast #clash #clashofthestars #clash6 #clashofstars #zapas #zapas #fighter #fight #pesava ♬ původní zvuk - pan hvězdička

Když na místo dorazili policisté, měli vejít do hotelu a členy organizace Clash of the Stars vyzvat k legitimaci.

„My jsme měli na hotelu nějakou schůzku, přišli policajti, že musí prověřit naši totožnost, protože dostali udání a někdo, kdo ví, že jsme tady, si z nás udělal srandu,“ vysvětlil pro redakci Antiyoutuber.cz spoluorganizátor Clash of the Stars Jakub Jíra. On sám byl prý z příchodu policie velmi zaskočený. Jíra zároveň tvrdí, že ani samotní policisté nevěděli, z jakého důvodu mají přítomné legitimovat.

Podle policejního mluvčího Jana Daňka šlo o údajné protiprávní jednání. „Na místě byli policisté ztotožnit osoby, které se měly dopustit údajného protiprávního jednání. Nyní zjišťujeme, jestli skutečně o protiprávní jednání šlo. V tuto chvíli nemáme v této souvislosti ke zveřejnění žádné bližší podrobnosti,“ sdělil redakci Antiyoutuber.cz Daněk.

Podle Jíry se buď jednalo o nějaký žert, nebo chtěl organizaci neznámý člověk uškodit. Nemá prý ale sebemenší tušení, kdo to mohl být. Strážníci měli po ověření totožnosti všech přítomných členů organizace hotel opustit. Nikdo s jistotou neví, proč na místo dorazila policie, situace by podle spekulací na internetu mohla být o něco vážnější, než si vedení organizace myslí.

„Přišla policie, vyzvala nás k předložení dokladů, což jsme udělali. Na otázku, proč tady jsou nebo co se děje, nám nebyli schopni odpovědět. Nevím, jestli nevěděli nebo to nemohli říct, ale řekli nám, že je to na základě anonymního udání. Čekáme, jestli bude nějaký další kontakt, a jsme připraveni provést jakoukoliv součinnost, pokud bude potřeba,“ řekl redakci Antiyoutuber.cz šéf Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy.

Má prý sice podezření, kdo by mohl být anonymním informátorem, nechce však nikoho obviňovat.

Nově se na internetu objevila stránka „Clash of the Stars WTF?“, na které jsou fotky smlouvy Patrika Pešavy alias Kolesa právě s organizací Clash of the Stars. Pravost fotek ovšem není možné nijak dokázat. Na stránku odkazuje tiktoker Pan Hvězdička. Ten má v poslední době k Pešavovi velmi blízko, není však známo, zda za stránkou stojí právě on. Podle informací měl Pešava smlouvu podepsat v době, kdy byl už prohlášen za nesvéprávného a tím pádem by měla být smlouva neplatná.

Na fotkách, které se na stránkách nacházejí, je také finální částka, kterou Pešava údajně obdržel za svůj zápas na druhém galavečeru Clash of the Stars. Fixní částka měla činit tisíc euro, tedy zhruba čtyřiadvacet tisíc korun. Ve smlouvě zároveň stojí, že tři sta eur z původní částky bude bezhotovostně převedeno na účet Jírovi jakožto manažerovi. Z původní částky tak Pešavovi zbude zhruba sedm set euro. Jelikož je ale Pešava už dlouhou dobu prohlášen za nesvéprávného, organizace nikdy neměla přistoupit k tomu, aby Pešava cokoliv podepsal.

@pan.hvezdicka Kolik si vydělá a kolik sebere Kolesovi Clash? #cots #cots6 #panhvezdicka #hvezda #nataceni #clashofstars #shooting #shooting @koleso_official #fypシ #fyp ♬ původní zvuk - pan hvězdička

Dle indicií z TikToku je možné soudit, že se někdo rozhodl podat trestní oznámení na organizaci z důvodu toho, že Pešava neměl nic podepisovat. Pan Hvězdička na svém TikToku poukazuje na víc věcí, ve kterých se organizace Clash of the Stars podle něj nezachovala správně a neustále přitom odkazuje na stránku, na které mají být údajné smlouvy s organizací.

Jedna z nich se má dokonce týkat také Jiřího „MaxGreena“ Janoucha. Policie se tedy možná pustila do vyšetřování organizace právě na základě těchto důkazů, u kterých ale zatím není možné prokázat jejich pravost. O celém dění vás budeme pravidelně informovat.

Témata: Koleso