Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

Conor McGregor v době, kdy ještě zápasil. | foto: iDNES.cz

Conor McGregor se vrací do UFC. Zápasit bude ještě letos s Michaelem Chandlerem

Conor McGregor se po zranění vrací zpátky k zápasení. Během pauzy navštívil hodně večírků, v opilosti přidával urážející příspěvky, které následně odstranil a pokusil se napadnout Machinegun Kellyho. Nyní má před sebou velmi očekávaný zápas s Michaelem Chandlerem. Setkají se už při zápasnické show, kde budou oba v rohu nadějných zápasníků.
  12:23

Conor McGregor, nejvýraznější a asi i nejznámější zápasník MMA, který zápasí ve světové organizaci UFC, nějaký ten pátek už s nikým nebojoval. Poslední zápas měl v roce 2021, kdy se utkal s Dustinem Poirerem. Jednalo se o jejich třetí zápas, pro irského zápasníka ale neskončil úplně slavně. Skončil předčasně už v prvním kole, protože si McGregor zlomil nohu. Poirer tak mohl slavit vítězství a McGregor měl na dlouhou dobu se zápasením stopku. Nyní se však vrací zpět, připravený znovu si vybojovat svoji pozici v tabulce. Jeho soupeřem bude Michael Chandler, který ho už před časem vyzval.

Když se v červenci roku 2021 střetli Conor McGregor s Dustinem Poirerem ve svém již třetím zápasu, McGregor prohrál tím nejhorším možným způsobem. Zlomil si totiž kotník a byl tak donucen zápas ukončit. Ovšem jeho kontroverzní styl vyjadřování to nezměnilo. I přes očividnou bolest a zklamání, které na něm bylo vidět, když seděl na zemi v oktagonu po prohře, dál pokřikoval na svého protivníka. „Tvoje žena mi píše. Hej zlato, později se ozvi, budu na afterparty v nočním klubu Winn. Vypadáš fit ty malá couro. Se*u na něj,“ křičel McGregor do mikrofonu po zápase směrem k Poirerovi. Ten už však byl na odchodu z klece a nijak zvlášť nereagoval na McGregorovy řeči.

Prohra a hlavně zranění McGregora velmi poznamenalo a začalo to s ním jít z kopce. Protože nemohl trénovat, natož zápasit, daleko víc se věnoval večírkům a nezdravému životnímu stylu. Často se také stávalo, že v opilosti nahrál na svůj instagramový, nebo twitterový účet příspěvky, ve kterých se opíral do nejrůznějších celebrit, nebo do hlavních představitelů různých organizací. Příspěvky ovšem mazal, když začal postupně střízlivět. Jenže agresivní nebyl jen na sítích, ale i v realitě. Na jednom galavečeru se dokonce pokusil napadnout rappera a hudebníka Machine Gun Kellyho, který byl zrovna se svou partnerkou Megan Fox před skupinou fotografů. Ochranka však McGregora stačila zastavit.

Čtyřiatřicetiletý zápasník se postupem času začal vracet do formy a trávil v tělocvičně hodně času. Začal pilovat box a za krátký čas nabral velké množství svalové hmoty, kterou ztratil i kvůli pití alkoholu. Nabíral však tak rychle,že se začalo spekulovat o tom, zda McGregor nezačal brát steroidy. To se však nijak nepotvrdilo.

O tom, že Conora McGregora čeká velkolepý návrat, informoval prezident organizace UFC Dana White. Zápas je na plánu už letos, ale přesné datum zatím stanovené není. Co se už ale ví je to, s kým bude McGregor zápasit. Bude to Michael Chandler, jeden z velmi výrazných zápasníků, který umí udělat skvělou show, ale také předvést skvělé výkony. Chandler už před necelým rokem McGregora vyzval. „Conore McGregore, musíš se vrátit a s někým bojovat. Já jsem ta nejatraktivnější lehká váha na světě. Ale chci tebe, nejpřipravenějšího, největšího a nejzlejšího. Ty a já ve weltrové váze,“ vzkázal Chandler po zápase McGregorovi. Diváci ho za toto gesto ocenili bouřlivým potleskem.

Oba zápasníci se však potkají ještě před svým zápasem. White totiž také na Instagramu oznámil, že se bude konat také pokračování série The Ultimate Fighter, kde se setkají dva týmy zápasníků, kteří budou pod vedením McGregora a Chandlera. Díky výbušnosti obou zápasníků se určitě můžeme těšit na velké vyostření celé show. Jejich vzájemná nenávist se navíc bude stupňovat kvůli vědomí, že se později střetnou tváří v tvář v kleci. Podle všeho se jejich zápasu dočkáme až někdy po konci léta, kdy celá show končí.

„Všechno je to o načasování. Conor je obrovská hvězda, hvězda číslo jedna a byl teď na nějakou dobu pryč. Teď je ta nejlepší doba pro jeho návrat, proto jsme to zorganizovali. Myslím si, že tento zápas je přesně to, co lidi chtějí vidět,“ řekl Dana White na tiskové konferenci UFC. Zmínil však, že zatím nemají přesné datum, ani místo konání. Navíc se snaží o to, aby každá série show The Ultimate Fighter byla něčím speciální. Jejich společné setkávání se během show, prý může přinést mnoho nepředvídatelných momentů.

Chandler na oznámený zápas reagoval videem, ve kterém tehdy vyzval McGregora a následným sestřihem svých úspěchů v UFC. McGregor zatím na oznámený zápas reagoval pouze jedinou věcí. Na svém twitterovém účtu sdílel fotku, na které je citace Chandlera o jejich zápase a přidal k ní smějícího se smajlíka.