Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

ilustrační snímek | foto: Antiyoutuber.cz

Celý TikTok miluje kukuřici. Písničku nemůžou lidé dostat z hlavy

Kukuřice se stala za poslední měsíc nejoblíbenější obilninou na TikToku. Může za to rozhovor s mladým chlapcem, který víc než cokoli na světě miluje právě kukuřici. Z remixu se stal virální hit.
  11:45

Trendy na TikToku se mění rychle. Chvíli jsme všichni cool kids, později 9/10, jindy chceme být jako #thatgirl. Teď ale všichni chtějí kukuřici.

Vše začalo na začátku srpna, kdy účet Recess Therapy zveřejnil rozhovor s mladým chlapcem. Reportér se ho ptá, co má rád. Chlapec odpoví, že kukuřici. „I can't imagine more beautiful thing. It's corn!“ povídá mimo jiné. A u toho jí kukuřici.

@recesstherapy Children of the… corn? 😂 🌽 #recesstherapy #corn #cornisgood #fyp #favorite ♬ original sound - Recess Therapy

Video se rychle stalo virální, aktuálně má přes 750 tisíc zhlédnutí a téměř 140 tisíc lajků. Po tom, co se všude objevovala videa s kukuřicí, tvůrci kanálu Schmoyoho přišli s remixem původního zvuku. Vznikla tak krátká písnička plná lásky ke kukuřici.

@schmoyoho intro song for any meal/snack with corn 🌽 - from iconic interview on @doingthings ♬ Corn but it becomes a song and unites world - schmoyoho

Ač bylo původní video úspěšné, píseň má ani ne za dva týdny na TikToku 57 milionů zhlédnutí, téměř 8 milionů lajků a téměř 308 tisíc použití ve videích. Zvuk používají uživatelé mnoha způsoby. Nejčastěji ale místo kukuřice ukazují, co mají rádi oni. Za zvuku hudby jsou ve videu fotky například jejich partnera, domácího mazlíčka nebo třeba ledové kávy.

Spousta z nich ale stále miluje kukuřici. Na videích buď kukuřici vaří, jí, nebo malují. Trend využívají také restaurace, které grilovanou kukuřici nabízejí. Mezi ně patří například síť rychlého občerstvení Nando's. Pro tato videa se vžilo označení #corntok.

@nandosuk We really like corn 🌽 #corn #corntok #itscorn #cornsong ♬ Corn but it becomes a song and unites world - schmoyoho

Písnička o kukuřici ale není jediným trendujícím remixem nějakého dialogu od tvůrců kanálu Schmoyoho. Jejich skupina se jmenuje The Gregory Brothers a podobnou tvorbou se zabývají více než patnáct let. Na konci června přišli třeba s remixem věty „Chrissy, Wake Up“ z populárního seriálu Stranger Things.

@schmoyoho hope his band adds this to the set list 🕰 #chrissywakeup #strangerthings4 #schmoyoho #eddiemunson ♬ Chrissy Wake Up - schmoyoho