Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Youtuber Coyote Peterson testuje bodnutí žihadlem | foto: instagram.com

Youtuber se nechává bodnout hmyzem a testuje sílu žihadel. Několikrát bolestí málem omdlel

Youtuber Coyote Peterson přidává na svůj kanál velmi zvláštní videa. Nechává se totiž bodnout různým hmyzem a zkouší, jak moc je konkrétní druh hmyzu nebezpečný. Několikrát se však dostal do situace, že bolest byla příliš silná a on málem zkolaboval. Na YouTube ho díky tomu sleduje přes 20 milionů lidí.
  14:00

Americký youtuber Coyote Peterson, vlastním jménem Nathanael Peterson, je ve svých jednačtyřiceti letech velmi úspěšný a naprosto vybočuje z řady běžných youtuberů. Jeho tvorba je totiž založená na tom, že vzdělává své diváky v oblasti exotických zvířat ve volné přírodě. Na jeho YouTube kanále Brave Wilderness ho sleduje 20,6 milionů lidí a Peterson si svou pozornost velmi bolestivě vysloužil. Vydává se totiž nejčastěji hledat různé zástupce nebezpečného hmyzu a následně na vlastní kůži zkouší jaké to je, když ho hmyz kousne, nebo bodne žihadlem. Ve videích se však Peterson několikrát dostal do situace, kdy byl blízko omdlení.

Do we really have to say it? Don’t try this at home. #yikes

22. března 2023 v 19:50, příspěvek archivován: 17. dubna 2023 v 15:47

Peterson vystudoval filmařinu, což se mu v jeho pořadu na YouTube poměrně hodí. Spolu se svým týmem se vydává do různých oblastí, kolikrát jenom těžce přístupných, kde se snaží objevit velmi vzácné exempláře hmyzu. Když se Petersonovi podaří ulovit vybraný hmyz, většinou ho zavře do skleněného poklopu. Následně velmi zaujatě obdivuje jeho krásu a popisuje různé specifické prvky, kterými se ulovený jedinec může pyšnit. Poté se ale odhodlá k tomu, že ozkouší sílu napadení vybraným hmyzem a skleněný poklop si přiloží na svou ruku. Hmyzem se nechá bodnout a kousnout a poté popisuje intenzitu bolesti, tlak, nebo brnění, které v tu chvíli cítí.

Peterson si vybírá ty nejrůznější druhy hmyzu, od mravenců až po sršně. Často se však stane, že ani sršni nechtějí youtubera bodnout svým žihadlem. Peterson proto hmyz uchopí speciální pinzetou, zmáčkne ho a přiloží ke své ruce. V takové situaci už se pokaždé dočká bodnutí a začne většinou křičet bolestí. Nejsledovanější video, které Peterson na svůj kanál nahrál, je bodnutí od včely, které se přezdívá „zabiják krav“. Video má 80 milionů zhlédnutí a Peterson měl opravdu co dělat, aby neomdlel. Včela, kterou se youtuber nechal bodnout, měla totiž nezvykle dlouhé žihadlo a Petersonovi zajelo celé pod kůži. Jeho ruka zůstala v křeči a velmi rychle otékat. Peterson nebyl chvíli vůbec schopen cokoliv říct a pouze zhluboka dýchal. Podobných situací zažil po bodnutí hmyzem hned několik, ale vždycky se dokázal udržet při vědomí.

The Desert Blonde Tarantula ️ (aphonopelma chalcodes)

3. dubna 2023 v 20:06, příspěvek archivován: 17. dubna 2023 v 15:49

„O můj bože, tohle je hodně špatný. Měl bych kontrolovat svou tepovou frekvenci. Dejte mi chvíli, budu se muset na chvíli projít,“ ztěžka oddychoval Peterson. Po půl hodině svou ruku ukázal na kameru a bylo vidět, že je celá oteklá. Peterson se také jednou pokusil nechat se zakousnout želvu do dřívka, které měl přilepené na ruce. Želva však byla rychlejší a zakousla se youtuberovi do ruky. Nechtěla se ho pustit a nakonec pomohlo až polití alkoholem. Peterson poté ukazoval velké zranění, které měl způsobené obrovskou silou stisku želvy. Také přišel s velmi zajímavým nápadem a sice stoupnout si holýma nohama do mraveniště, které bylo plné velmi nebezpečných mravenců.

Mravenci měli totiž v sobě speciální kyselinu, která vyvolala bolestivé pálení v místě, kam se mravenci zakousli. Když ze sebe Peterson smetl všechny mravence, ukázal poté změnu kůže po třech dnech. V místech, kde ho mravenci pokousali, se mu objevili pupínky plné hnisu. Kromě velice zvláštních příkladů, jak obeznámit své diváky s různým hmyzem, se ale Peterson snaží své diváky poučit o krásách přírody normálním způsobem. Vydává se na různé cesty, kde například ukazuje zajímavé druhy ryb, chodí navštěvovat spoustu expertů, kteří popisují život různých druhů zvířat a také se vydává na dobrodružné výpravy, kde se snaží objevit velmi vzácné druhy zvířat, které se vyskytují pouze na určitých místech.

NEW EPISODE OUT NOW!! Can maggots tell the difference between live flesh and dead flesh?

#education #wildlife #learnfromme #coyotepeterson #bravewilderness #themoreyouknow #closeup #creepy #scary

10. prosince 2022 v 13:53, příspěvek archivován: 17. dubna 2023 v 15:49

Peterson také vydal šest knih ve kterých popisuje různá dobrodružství, které za svou youtuberskou kariéru zažil. V roce 2022 také vydal knihu, která je určená pro děti a je plná různých omalovánek, které si děti mohou vybarvit. Peterson dokonce měl svůj vlastní televizní pořad, který se vysílal na stanici Animal Planet. Pořad se jmenoval „Coyote Peterson: Brave the Wild“ a pořad se také objevil na Petersonově kanále v roce 2018. Později se, díky velkému zájmu a úspěšnosti pořadu, televize rozhodla natočit další série a tak se o rok později vysílala další a v roce 2020 třetí a dosud poslední série. Navzdory tomu, že se Peterson zajímá i o jiná zvířata, než jsou různé druhy hmyzu, nikdy se nenechal odradit od nepříjemného testování žihadel na vlastní kůži.