Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Cristiano Ronaldo | foto: Profimedia.cz

Efekt Cristiana Ronalda. Jeho novému týmu stoupla čísla na sítích o miliony, sám pár sledujících ztratil

Cristiano Ronaldo patří mezi nejlepší fotbalisty historie. Jeho vliv je obrovský, na sociálních sítích pak nemá konkurenci. Na Instagramu totiž žádného jiného člověka nesleduje víc lidí. Místa a lidi, které Ronaldo na Instagramu označuje, získávají takřka okamžitě tisíce fanoušků. Jeho nový klub Al-Nassr ještě nedávno nesledoval ani milion uživatelů, díky Ronaldovi jich je najednou přes dvanáct milionů.
  10:00

Cristiano Ronaldo patří mezi nejlepší hráče fotbalu na světě, zároveň je nejsledovanějším člověkem na Instagramu. V tuto chvíli má Ronaldo na svém instagramovém účtě 537 milionů sledujících, na Twitteru 107 milionů a na Facebooku 160 milionů. Díky těmto číslům se zvedají Ronaldovi už tak velmi vysoké příjmy. Má totiž podepsané smlouvy s globálními značkami, jako například Nike, které propaguje právě na Instagramu.

Poměrně velký rozruch na sítích způsobil jeho nedávný přestup z Manchesteru United do saúdskoarabského Al-Nassr. Odchod byl plný emocí, Ronaldovo chování kritizovali fanoušci i bývalí spoluhráči. Jenže to je už pryč a Ronaldo nyní žije a hraje v Saúdské Arábii. Nový klub portugalského fotbalisty mohl naplno ochutnat, jaký vliv Ronaldo má, hlavně na sociálních sítích.

So happy to be back on the pitch, and on the score sheet!! And nice to see some old friends!

19. ledna 2023 v 22:35, příspěvek archivován: 21. ledna 2023 v 21:41

Hned po odchodu z United sice Ronaldo ztratil pět milionů sledujících, notnou část už ale znovu získal zpět. Kdo ale sledující raketovou rychlostí nabral, je právě tým Al-Nassr. Ještě před příchodem fotbalové superstar nesledovalo saúdskoarabský tým ani milion lidí, konkrétně jich bylo lehce přes 850 tisíc. To se však změnilo rychle. V neděli bylo sledujících už dvanáct milionů.

Výrazně tak logicky stoupají i liky u fotek, největší úspěch mají dle očekávání právě ty s Ronaldem. I proto klub na Instagram přidává zejména fotky s ním. Z posledních sedmatřiceti příspěvků se Ronaldo objevuje hned na devětadvaceti. Společný příspěvek Ronalda a klubu pak nasbíral zatím přes 34,4 milionu liků.

This is more than history in the making. This is a signing that will not only inspire our club to achieve even greater success but inspire our league, our nation and future generations, boys and girls to be the best version of themselves. Welcome @cristiano to your new home @alnassr_fc

30. prosince 2022 v 22:08, příspěvek archivován: 21. ledna 2023 v 21:39

Už na první pohled je pak jasné, že s Ronaldem neposílilo jen fotbalové mužstvo, ale i tým, který se o sociální sítě stará. Klub totiž na sítích schytal kritiku, že Ronaldův příchod na sítích oznámil nudně a až amatérsky. Od té doby však došlo k výrazné změně. Příspěvky má nyní Al-Nassr propracovanější, grafiky jsou modernější a sledující tak spokojenější.

První debut v dresu nového týmu si Ronaldo odbude v neděli, klub už fanoušky láká právě na sítích.

العالـم أجمع يترقـب
غـدًا الأحـد كل الأعيـن نحـو #النصر

رونالـدو في الظهـور الأول مع ناديه #العالمي
The entire world is awaiting
All eyes are on #AlNassr tomorrow, Sunday

Ronaldo makes his first debut with his club AlNassr

21. ledna 2023 v 19:25, příspěvek archivován: 21. ledna 2023 v 21:37