Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Influencerka Dominique Alagia. | foto: Instagram.com/domialagia

Influenceři si rozdají ceny. Nominovaný je Kovy, Alagia ale i Zástěra

Česká influencerská scéna už brzy pozná, kdo je mezi fanoušky nejpopulárnější. Vrcholí totiž další ročník Czech Social Awards. Mezi nominovanými jsou například influencer Karel Kovy Kovář, Naomi Adachi či lékař Marek Dvořák.
  14:26

Kdo je nejpopulárnější influencer na české scéně bude veřejnost vědět už brzy. Anketa Czech Social Awards zveřejnila jména těch, kteří se dostali až do finále a pro něž mohou nyní fanoušci až do 5. června hlasovat.

Kategorií, ve kterých se soutěží je pět: Social Impact & Change, Rising Star, Business, Inspiration & Influence a Fun & Entertainment. Všechny kategorie mají tři nominované, výjimkou je pouze katergorie Rising Star, kde o prvenství soupeří hned pět influencerů. Konkrétně Lucie Zelinková, Jakub Paták, Naomi Adachi, Dominique Alagia a Sophie Sarlak. Nejsledovanější z pětice je bezpochyb účastnice letošní Superstar Dominique Alagia, kterou jen na TikToku sleduje přes 700 tisíc lidí. 

Používejte sociální box!
Je to ten čudlík napravo od HTML čudlíku.

V kategorii Impact jsou nominovaní dva lékaři - Marek Dvořák a Michaela Kňažková a s nimi influencerka Kateřina Kopicová. Dvořák si své publikum získal zejména díky sdílení poměrně drsných příběhů z profese lékaře u záchranné služby. Koncem května ho na Instagramu sledovalo přes 118 tisíc lidí. 

V kategorii Inspiration & Influence jsou nominovaní Ben Cristovao, Karel Kovy Kovář a Petr Mára, za business je to Lukáš Hejlík, Jan Černý a Markéta Pavlaje. Poslední kategorií je Fun & Entertainment, kde je moderátor a glosátor Marin Mikyska alias Mikýř po boku moderátora Tomáše Zástěry a Tiktokerky Anny Dvořákové. 

Do finále vybírala influencery porota, o dalším pořadí rozhodnou lidé v hlasování. Slavnostní vyhlášení je v plánu na 7. června. Součástí bude i dopolední konference TALKS, na které promluví například česká modelka Karolina Kurková či influenceři NotSoFunnyAnny či David Duc.