Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Kritika na streamera Czechclouda | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Czechcloud je pod palbou kritiky za své výroky. Nyní se ke kauze vyjádřil

Streamer a youtuber Czechcloud je momentálně středem podle něj zbytečné kauzy. Na sítích se začaly šířit informace o tom, že si nepřeje, aby na něj ostatní streameři reagovali. On to označil za hloupost a celou věc vysvětlil. Uživatelé na sítích se do něj pouští, že je jeho chování pokrytecké. Jeho střihač dělá to, na co si on u ostatních stěžuje, tvrdí někteří.
  9:10

Tvorba českých streamerů je většinou velice obdobná. Nejvíce se zaměřují na hraní her, či reakce na videa ostatních tvůrců. Právě kvůli reakcím na své kolegy je momentálně kritizován streamer Petr Žalud říkající si Czechcloud. Ten se měl dostat do diskuze se streamerem Vojtěchem Fišarem alias Agraelem o bulvárních a falešně informujících názvech jeho videí. Vadilo mu prý, že střihač Agraela dává do titulků videí zavádějící a bulvární názvy, které s obsahem videa téměř nesouvisí. Za to schytal poměrně velikou kritiku z důvodu toho, že jeho střihač podle sledujících dělá to samé. Ke kauze se vyjádřilo i několik dalších tvůrců.

Díky dámy a pánové, skvělá akce! Už se těším až ty brýle sundám natrvalo. @philipscz @entropiqteam

4. listopadu 2023 v 20:27, příspěvek archivován: 15. listopadu 2023 v 13:20

Není to v poslední době poprvé, co se Czechcloud dostal do svízelné situace. Před pár měsíci byl sledujícími a ostatními tvůrci kritizován za to, že podporuje šikanu. Pustil se do dětí, co ve škole jí sladké koblihy. „Tak jste úplný č*ráci ty vole? Můžeme tyhle děti začít mlátit? Jestli tohle někdo opravdu snídá, tak to je konečně správný důvod k šikaně,“ říkal Czechcloud na svém streamu. Schytal tak za tuto reakci velice negativní kritiku i od ostatních tvůrců. Po této kauze se však už téměř slehla zem a nyní tu je další.

Czechcloud se měl naštvat na hlavního střihače videí druhého kanálu Agraela říkající si Wartamer. Uspořádal s ním tak prý hovor společně i se svým střihačem, kde ho měl konfrontovat s tím, co mu vadí. To zřejmě lehce naštvalo Agraela. „Když to je dva na jednoho, tak se tam Wartamer pos*re ze všeho. Pojďme to dát dva proti dvěma alespoň,“ konfrontuje následně Agrealus Czechclouda s tím, že mu vadilo, že to neřešili i s ním. „Já se ti omlouvám Vojto,“ reaguje Czechcloud. „V pohodě. Jen ať jsem součástí té konverzace, ať to můžeme probrat a můžeme se domluvit na nějakém kompromisu,“ říká Agraelus.

Czechcloud tak nemá prý žádný problém s Agraelem, ale hlavně s Wartamerem, který stojí za jeho druhým kanálem. Stěžuje si na to, že vytváří tak zvané „fakebaity“. Reaguje také na nařčení, že jeho střihač vytváří podobné titulky a náhledové fotografie videí jak Wartamer. To byl také jeden z hlavních předmětů kritiky na něj. „Mně připadá vtipné, když si Petr stěžuje na bulvární názvy, ale doslova tři týdny dozadu vyšlo video: ,já a medojed si společně honíme pod dekou nad něčím’. Já nevím jak se to jmenovalo,“ říká streamer Haiset.

„Z mého pohledu Petr není člověk, který by si měl nárokovat zákaz jakýchkoliv reakcí. U lidí jako my, co každou chvíli na něco reagují, je extrémně pokrytecké, když najednou chceš, aby náhodou někdo reagoval na tebe,“ vysvětluje na dalším streamu.

Czechcloud tak říká, že je rozdíl mezi „clickbaitem“ a „fakebaitem“. „Fakebaite jsou prostě nepravdivé informace a to tedy upřímně fakt neděláme nikde,“ řekl redakci Antiyoutuber.cz. Názvy jeho videí by označil zřejmě pouze za „clickbait“, což je podle něj věc, kterou dělá téměř každý tvůrce. „Clickbaite je prostě systém, kterým ovlivňujeme algoritmus, aby se video zobrazilo, takhle funguje YouTube a vlastně i všechny ostatní média,“ vysvětluje.

Ačkoliv mu celá kauza přijde zřejmě směšná a zbytečně nafouknutá, vyjádřil se k ní momentálně na svém YouTube kanále. Naštvalo ho prý jedno video, které podle názvu videa vypadalo, že je jen o něm. Czechclouda v něm ale Agraelus řešil prý jen zhruba patnáct sekund. „Volali jsme si pak i s Vojtou a domluvili jsme se na tom, že tyhle prasárny na sebe dělat nebudeme. Nešlo o to, že bych chtěl někomu zakázat reakce. Já jsem prostě chtěl, aby akorát zmizeli tyhle falešné clickbaity,“ říká Czechcloud.