Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Streamer Czechcloud | foto: https://www.instagram.com/trueczechcloud/Antiyoutuber.cz

Český streamer dluží přes milion korun. Neplatil sociální pojištění

Streamer Czechcloud je buď mnohými milován, nebo nenáviděn. Často zabředává do témat, kterým zcela nerozumí, a tak se stává, že ho sledující osočují z šíření nepravdivých informací. Momentálně se opět dostal do jisté kontroverze ohledně dluhů. Sám se svěřil, že jsou přes milion korun. Prý neměl platit sociální pojištění.
  12:35

Streamer Petr Žalud alias Czechcloud je jednou ze stálic české streamovací a youtubové scény. Názory na něj jsou roporuplné, někteří ho milují, jiné ho sledují, protože jim připadá bizarní. Mnozí jeho diváci se svěřili, že je baví sledovat jeho humorné výroky, které často nedávají smysl. Czechcloud se podle nich snaží často chovat, jak kdyby byl expert v mnoha odvětvích, ale pravda je jinde.

Teď se však neřeší tolik to, co říká, ale jeho finanční situace. Sám se totiž svěřil, že má kvůli neplacení sociálního pojištění dluh přes milion korun.

Když se Czechcloud svěřil, že na sociálním pojištění dluží takovou sumu, mnoha sledujícím spadla brada. Jedná se o předního streamera v Česku, kterého zná téměř každý, kdo sleduje dění na tuzemské scéně. Kariéra influencerů a streamerů je mnohým v mysli zarytá jako velice nenáročná a výdělečná. Stačí přeci pouze sedět u počítače, hrát videohry, povídat si s fanoušky a přijímat jeden donate za druhým, tvrdí někteří. Zdá se, že je však realita zřejmě lehce jiná. Czechcloud se momentálně svěřil, že je už dva roky ve finanční krizi.

Podle jeho vyjádření se zdá, že neplatil sociální pojištění. Není jisté, jestli na to zapomněl, nebo mu to bylo například v tu dobu jedno. „Já jsem aktuálně v situaci, kdy si musím podruhé půjčit, abych zaplatil dluhy na sociálním pojištění,“ svěřuje se Czechcloud na svém streamu. Zřejmě je to dluh, který se za ním táhne už delší dobu. „Já jsem finančně v p*či už poslední dva roky a to i přes to, že jsem poměrně veliký streamer. Ne všichni, co jsme na scéně v topu, tak jsme milionáři. To prostě není pravda,“ pokračuje.

Youtuber Rady pak ve svém videu mluvil o tom, že z komunikace s Czechcloudem pochopil, že se jedná o dluhy vzniklé už před delší dobou. „Co jsem pochopil, tak se jedná o nějakou minulou věc, protože Petr podniká už nějakou dobu. Říkal mi, že to prý splatí,“ říká Rady.

Mnozí nechápou jak je možné, že se Czechcloud v této situaci ocitl. Je logickém, že při jeho příjmech bude platit vyšší částku na pojištění. To však ale neznamená, že by neměl být schopný ji splatit. K situaci se vyjádřil i zřejmě nejúspěšnější streamer u nás Agraelus. „Jak se ti stane, že prom*dáš víc, než kolik než kolik daníš?“ vyjadřuje své nepochopení.

Podle mnohých je Czechcloud finančně negramotný. Jeho finanční gramotnost zpochybnil i Agraelus. „Sociální se platí průběžně během roku. To se platí každý měsíc. Ty fakt nemusíš čekat, až ti po roce vystaví penále jeden milion korun. Já to nechápu,“ vyjadřuje Agraelus na streamu své nepochopení.

Další věc, na kterou mnozí sledující, ale i dva zmínění influenceři, upozorňují, je to, jak se Czechloud v poměrně nedávné době vyjadřoval k financím dalších influencerů, například zadluženého Datla. „Já si reálně myslím, že i ten Datel našel efektivnější způsob, jak dělat své daně,“ říká Agraelus. Ostatní Czechclouda osočují z toho, že si utahoval z finanční situace a gramotnosti Datla, zatímco on sám je v dluzích.

Kritizovaný je Czechcloud v poslední době ale i za jiné věci. Ocitl se pod palbou kritiky za jeho výroky ohledně stravy a posilování. Na YouTube tak zveřejnil speciální video s názvem „Omlouvám se“. V něm se, jednoduše řečeno, snaží sledujícím vysvětlil, že většinou to co říká, bere s humorem. Chápe však, že to mnoho sledujících nepochopí. „Petře, nevadí že těm věcem nerozumíš. Problém je, že ty jsi ty věci, co nevíš, podával velmi arogantně a obecně si se choval velmi arogantně okolo tvého cvičení,“ reaguje na Czechcloudovo video jeden uživatel v komentářích. Většina si zároveň ale cení toho, že je schopný uznat chybu a omluvit se.

Jak se vyvine situace ohledně dluhů Czechclouda je zatím otázkou času. Podle mnohých by však měl být schopný ve své pozici takové částky získat a dluhy splatit. „Já mu věřím. On je jeden z těch větších streamerů. Vydělává dobrý prachy, takže to asi pro něj nebude problém za pár měsíců splatit tyto peníze,“ říká Rady.