Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Streamer Czechcloud | foto: https://www.instagram.com/trueczechcloud/Antiyoutuber.cz

Přední český streamer dostal na Twitchi ban. On sám prý neví proč, přechází na YouTube

Podmínky užívání sítí se v poslední době čím dál více zpřísňují. Platformy jako Twitch rozdávají bany více než kdy jindy a streameři často ani neví za co. Jeden z těch opodstatněných banů dostal například Novby, který se přímo na streamu pokálel a vše ukázal na kameru. Momentálně však dostal velice překvapivý ban streamer Czechcloud a ani neví za co. Aktivní teď bude prý na YouTube.
  13:46

Jako kdyby se v posledních měsících roztrhl pytel se zabanovanými streamery. Platformy zřejmě zpřísňují svá pravidla, a tak si uživatelé musí dávat čím dál větší pozor na to, co na streamech říkají a dělají. Některé bany jsou často neopodstatněné a zbytečné. V takovém případě podá streamer odvolání a platforma by měla jeho ban zrušit. Ne vždy se to však povede a odvolání zamítne. To je momentálně případ známého českého streamera Czechclouda. Jeho ban je zajímavý v několika aspektech. Platforma mu pouze sdělila, že dostane ban, ale už ne z jakého důvodu. Za jeho odvolání se mu zřejmě vysmáli a ban mu zůstává. Dočasně se tak Czechcloud přesouvá na YouTube.

Často přezdívaný streamer Žalud není zrovna ten, co by porušoval pravidla Twitche v jednom kuse a dostával za to bany. Sám se nechal slyšet, že je toto za celou jeho kariéru teprv druhý ban. Ten první dle něj jakž takž smysl dával. Alespoň k němu dostal ze strany platformy vyjádření, které Czechloud chápe. „Jednou jedinkrát jsem měl ban a byly to tři dny. To bylo za ty kozaté holky a za to jsem nemohl. To bylo na stránkách Reflexu no,“ vysvětluje Czechcloud. Ačkoliv s tímto banem moc nesouhlasil, alespoň věděl za co ho dostal a že to lehce smysl dává.

Tentokrát však vyjádřil své rozhořčení nad tím, že se mu platforma rozhodla dát ban bez jakéhokoliv vysvětlení. Ozval se mu prý jeho Twitch manažer s informací, že ihned jak vypne stream tak dostane ban. „Nejvtipnější je na tom to, že my do teď nevíme, za co to vlastně je. A to nevíme ani z toho jejich konkrétního emailu,“ říká Czechcloud. „Budu úplně férový. My jsme procházeli s mým týmem všechny záznamy za poslední třeba týden a nenašli jsme nic,“ doplňuje.

Czechcloud tak rozjel honbu za vysvětlením a snaží se zjistit důvod jeho banu. Teorií má několik a každá je v něčem zajímavá. Dá se však říct, že téměř v každé jde o maličkosti, za které se normálně ban nedává. První teorie kterou má je spojená s rasismem. Czechcloud na streamu sledoval zápas české reprezentace v hokeji a komentoval ho. „Dal to ten N-word, nebo kdo do té brány?“ komentuje Czechcloud. Jeden z českých hokejistů se jmenuje Černoch a tak si Czechcloud udělal srandu z jeho jména a místo jeho správného vyslovení řekl slovo „N word“.

Twitch je velice háklivý na rasismus v jakékoliv formě, takže je dle Czechclouda možné, že platforma nepochopila jeho vtip a ban mu dala právě za to. „Jak mám dop*dele Američanům vysvětlit, že máme v českém hokejovém týmu hráče jménem Černoch. To jsou tak strašně absurdní situace,“ říká Czechcloud. Štve ho hlavně ten princip, že i kdyby to nějaký důvod mělo, tak doopravdy směšný a zbytečný. „Já jsem fakt na*ranej kvůli tomu, že já mám stejně dlouhý ban jako Novby, když se po*ral až na lopatky a byl zlitý jako doga. Cítím se fakt uraženě,“ svěřuje se Czechcloud.

Další jeho teorie, proč dostal ban je taková, že se měl navážet do jednoho dítěte na streamu. Onen divák si měl údajně nahrát obrazovku v ten moment, kdy se do něj Czechcloud pustil a tu následně poslal Twitchi s tím, že mu Czechcloud vyhrožuje. „Vypadá to, že jsem vyhlásil nějaké dítě na streamu, týpek si to nahrál, nahlásil jako vyhrožování a Twitch se samozřejmě snaží bránit to dítě, co mě nahlásilo, protože musí,“ píše Czechcloud na svém Twitteru.

Czechcloud tak momentálně do doby, než se mu jeho účet vrátí, přechází na YouTube, kde má v plánu streamovat. Několik fanoušků mu navrhlo, aby zkusil vcelku novou streamovací platformu Kick, což on odmítl. Tam by se mu zřejmě něco podobného nestalo. Kick je docela benevolentní a když už někomu ban dá, tak mu konkrétně vysvětlí, za co ho streamer dostal.

Většina se Czechclouda zastává. Jeden z nejznámějších českým streamerů Agraelus se k situaci vyjádřil tak, že chápe jeho rozhořčení a sám s takovým jednáním ze strany Twitche zřejmě nesouhlasí. Nechal se však také v reakci na tweety Czechclouda slyšet, že Žalud ve všem nemá tak úplně pravdu a některé věci, které na Twitter píše jsou nesmysly. Czechcloud totiž v několika příspěvcích píše, že je VIP streamer a že má svého Twitch manažera. To Agraelus rozporuje s tím, že je to blbost a že nic takového jako Twitch manažer neexistuje. Existuje prý jen tak zvaný komuniťák, který se stará o ty větší streamery z celé země. Pousmál se i nad tím, že se Czechcloud označuje za VIP streamera.