Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Daisy Lee má novinku. | foto: Instagram

Daisy Lee vyrazila do Ekvádoru za obřadem s ayahuascou. Prý je to extrém, který potřebuje

Herečka z filmů pro dospělé Daisy Lee vyrazila do Ekvádoru za obřadem s psychotropním nápojem ayahuasca. Prý je to pro ni jiný svět a naprostá změna, kterou teď právě potřebuje. Látka obsažená v nápoji je v Česku nelegální a kromě pozitivních účinků může být i nebezpečná.
  18:00

Sebepoznání, zbavení se traumat nebo nový život. Především kvůli tomu mnozí podnikají cesty do jižní Ameriky za ayahuascou, jinak řečeno halucinogenním nápojem šamanů nebo liánou duše. Teď za obřadem vyrazila i Daisy Lee do Ekvádoru.

Daisy Lee, vlastním jménem Karolína Urbanová, je influencerka a herečka z filmů pro dospělé. Mnozí ji také spojují s různými experimenty s drogami, kterými se sama netají. Na Instagramu je ke svým sledujícím velmi otevřená a sdílí s nimi mnohé zákulisní zážitky nejen z natáčení, ale i z osobního života. Nedávno s nimi sdílela, že sama vyrazila na cestu do Ekvádoru. „Jsem na hotelu a zítra začíná velká výprava, kdy mě čeká v dalších dnech nejen ayahuasca, ale i mnoho zajímavých poznání a míst,“ popsala Urbanová a následně své sledující vyzvala, aby se jí ptali na otázky, které je zajímají.

Ekvádor je pro ní prý ideálním místem pro podstoupení obřadu s psychotropním nápojem ayahuasca. „Je to jiný svět než znám, potřebuju naprostou změnu a extrém. Je to hlavě místo s tím pravým kouzlem na to podstoupit ayahuascu,“ myslí si Urbanová. Celý pobyt prý zařizovala předem přes místní agenturu, která se pořádáním podobných ceremoniálů zabývá.

Ayahuasca je psychotropní nápoj připravovaný z liány Banisteriopsis caapi a jiné rostliny obsahující DMT, tedy dimethyltryptamin. Právě DMT je v Česku nelegální a proto se za obřady s ayahuascou mnozí vydávají právě do jižní Ameriky, odkud původně nápoj pochází.

Ceremoniály mnozí podstupují především za účelem osobnostního růstu. Umožňuje také se zbavit různých závislostí a traumat z minulosti. Halucinogenní látky v nápoji umožňují nahlédnout do vlastního nitra, vyřešit své problémy a změnit přístup ke svému životu. Podle mnohých, kteří obřad podstoupili, je celý prožitek nenahraditelný a někteří uvádějí, že pro ně byl účinnější, než dvacet let psychoterapie.

Ač jsou následky ceremoniálu pro mnohé pozitivní, nápoj má po užití také nežádoucí účinky. Mezi nejzmiňovanější patří zvracení, kterým dochází k přirozené regulaci nadměrného množství látky v těle a dochází tím také k celkové očistě organismu. Zvracení symbolizuje pro mnohé také duševní očistu organismu, kdy tělo ze sebe dostává to špatné, s čím chce člověk bojovat a čeho se případně chce zbavit.

Ayahuasca má také kontraindikace. Mezi ně patří schizofrenie, epilepsie, diabetes nebo vysoký krevní tlak. Nebezpečná může být i v kombinaci s antidepresivy a drogami především na bázi amfetaminu.

Témata: Daisy Lee