Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Vousatý král Instagramu Dan Bilzerian. | foto: Profimedia.cz

Dan Bilzerian: Sex, drogy a alkohol, ale i úspěšná kariéra a charity

Miliony odběratelů na sociálních sítích, obrovské množství peněz na účtu, ženy, poker a návykové látky. Tento dvaatřicetiletý muž je považován za jednu z nejkontroverznějších osob na sociálních sítích. Nebojí se světu ukázat několik milenek ani své divoké párty. To je definice života Dana Bilzeriana, milionáře, kterého na Instagramu sleduje 32 milionů lidí. Jak se k tomu muž s původem v Arménii dostal?
  10:30

Dan Bilzerian se narodil v Tampě na Floridě, investorovi a obchodníkovi s vystudovaným Harvardem. Rodina na tom byla finačně velmi dobře, jenže ne na dlouho. Bilzerianův otec byl obviněn z podvodů, musel zaplatit miliony dolarů a na několik měsíců musel do vězení. Ač sám přišel o mnoho peněz, díky americkým zákonům nemohl nikdo sebrat svěřenecké fondy jeho synů. To byl první bod k odstartování Bilzerianovy pokerové kariéry. Kapitál byl totíž základem pro úspěšný start. Poker mají v rodině, hraje ho i jeho starší bratr a obou se v něm daří.

O pár let později, po sklizení pokerového úspěchu, si založil firmu s elektronickými cigaretami, CBD, alkoholem a dalšími produkty. Podnik na tom byl dobře až do začátku covidu, kdy utrpěl milionové ztráty. V současnosti se ale zase rozjíždí. Čím více projektů mu běželo, tím více se jeho majetek rozšiřoval. Jednu dobu se dokonce snažil proslavit jako herec, moc úspěchů nesklidil. V pár snímcích si přesto zahrál.

To se začalo projevovat na jeho životním stylu. Své bohatství dává velmi rád najevo. Na jeho Instagramu přibývají příspěvky z gigantických party prakticky denně. Neustále cestuje a nemá problém zaletět si do jiné země jen kvůli návštěvě klubu. Doprovod mu dělají krásné dívky v hojném počtu. Chlubí se i svými auty, zbraněmi a domem.

Ač jeho prezentace ve virtuálním prostoru může působit namyšleně a povrchně, část energie věnuje Bilzerian i charitě. Ročně na ně miliony dolarů. Snaží se o pomoc postiženým a sociálně slabším. Investoval také do vývoje lékařských zařízení a nejrůznějších výzkumů. Dost možná i proto, že sám na tom není zdravotně nejlépe. Kvůli jeho životnímu stylu a užívání drog utrpěl tři infarkty. Přesto se nehodlá v ničem omezovat.

Zbraně, falešné pozvánky a vztahy

Již od malička byl milovníkem zbraní a na základní škole byl vyloučen za to, že zkoušel z jedné střílet. Nikomu se tehdy naštěstí nic nestalo. Vlastní více jak 100 zbraní, za což také dostává hodně kritiky. Kontroverzi vzbudil, když byl natočen na videu, kde někdo zastřelil postarší ženu. Bilzerian nijak nereagoval a od místa se snažil utéct. Ohlasy na sociálních sítích pak nebyly moc pozitivní.

Dan Bilzerian chce kandidovat na prezidenta.

Každý mladý Američan touží po vstupence na Bilzerianovy party. Nic legendárnějšího prý neexistuje. Lidé tak začali vyrábět falešné pozvánky a prodávat je na internetu.

Dan Bilzerian má poměrně neobvyklý a šílený životní styl. Netají se svými financemi, ale na druhou stranu je hojně investuje do charit. Mnoho mladých lidí ho považuje za svůj vzor, protože má tzv. „dokonalý život.“ Chodit tak často do klubů a na party ale každého jednou přestane bavit, a co pak? Už je i veřejně vidět, že tento mladý muž to nemá v hlavě moc srovnané. Nedávno oznámil, že se oženil a sdílel fotku s jednou z jeho dívek. Několik dní poté ale napsal k příspěvku plnému modelek: „Manželství je past, zůstaňte single.“