Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Datel se konečně vyjádřil ke svým dluhům. | foto: instagram.com

Někdo se zřejmě naboural na sítě Datla. Sdílí divné příspěvky o tom, že je Batman

Influencer Marek „Datel“ Valášek je podle mnohých v poslední době ve velké krizi. Je v insolvenci a nedávno byl kvůli tomu i u soudu. Zřejmě se mu také někdo naboural na sociální sítě. Jak na svém Facebooku, tak i Instagramu sdílí podivné příspěvky o hře Shakes & Fidget. Město ho prý potřebuje. Zdá se však, že si s ničím moc hlavu neláme. Má pocit, že je Batman.
  13:00

Marek „Datel“ Valášek je jedno velké téma, které by vyšlo na obrovskou knihu. Jeho příběh je už od začátku jeho kariéry zajímavý a místy i dosti strastiplný. Zdá se, že poslední roky jsou pro něj jak výhrou, tak i prokletím. Pro většinu upadl do zapomenutí a zachránila ho až jeho účast v reality show Like House. Od té doby je zas v povědomí většiny, ne však v zrovna dobrém světle. Problémy se zrušeným YouTube účtem, insolvencí a soudem ho zřejmě pronásledují denně. Zdá se, že si moc nedává pozor na své soukromí a bezpečí sítí. Momentálně se mu totiž někdo pravděpodobně naboural jak na Facebook, tak i Instagram. Sdílí podivné příspěvky, ve kterých píše, že ho město potřebuje. Dle sledujících se buď zbláznil, zfetoval, nebo má trable s bezpečností svých sítí.

Rok 2015, kdy uživatelé na Facebook sdíleli každou jejich myšlenku, je ta tam. Zdá se, že se však Datel vrátil v čase. Na svůj Facebook sdílí podivné příspěvky, ve kterých říká jak se těší na Vánoce, či že by chtěl být Batman. Podle sledujících se buď zbláznil, nebo zdrogoval.

Je tu samozřejmě ještě třetí možnost a to taková, že se mu na jeho sítě někdo naboural. Není to poprvé, co má s nimi Datel problém. Minulý rok mu byl smazán YouTube kanál s více jak půl milionem sledujících. Svojí youtubovou kariéru se pokusil obnovit na svém novém kanále „Marek Valášek“, kde však zveřejnil pouze dvě videa. Přes šest měsíců na něm není aktivní, a tak se zdá, že youtuber už z něj nikdy nebude.

Aktivní však zůstává na svých dalších sítích, a to hlavně na Instagramu. Nejčastěji si jeho sledující mohou prohlédnout příspěvky, ve kterých propaguje různá pochybná poradenství. Nejdříve na Facebooku, ale už i teď na Instagramu sdílí nostalgické příspěvky, ve kterých se svých sledujících například ptá, jestli má natočit lets play na hru Shakes & Fidget. Jeho videa z této hry měla na jeho původním kanále velký úspěch, a tak by dávalo smysl, kdyby si chtěl zavzpomínat na staré dobré časy a opět nějaké takové video natočit. „Přemýšlím, že natočím lets play z Shakes & Fidget,“ píše v jednom příspěvku na Facebooku. „Hrajete Shakes & Fidget?“ píše v dalším.

Ačkoliv se sledujícím tyto příspěvky zdají zvláštní, to že se něco děje se sítěmi Datla potvrdili až další a to dosti divnější statusy. V jeden den na Facebooku sdílel až dvanáct příspěvků, ve kterých se svěřuje se svými divnými myšlenkami. Příspěvky jsou divné nejen jejich obsahem, ale také velice pokulhávající gramatikou. Svěřil se například, že ananas na pizzu nepatří, nebo že miluje samopal. Po jeho účasti v bojové organizaci Clash of the Stars se zdá, že Datel přivykl k novému bojovému stylu života. V jednom příspěvku se například svěřil, že ho město potřebuje. V dalším oznámil, že má pocit, že je Batman.

Dle mnohých se Datel zfetoval a pod vlivem začal sdílet divné příspěvky. „Insolvence mě potřebuje jsi chtěl napsat,“ reaguje uživatelka na jeden příspěvek. „Město tě potřebuje jako benzínové motory naftu,“ vtipkuje další. Není jisté, jestli tyto příspěvky sdílí sám Datel, nebo někdo, kdo se mu na sítě naboural. Uživatelé vtipkují nad několika možnostmi. Pokud to nepíše on, tak to musí být nějaké malé dítě, píšou uživatelé. „Ten moment, když Datlovi ukradne účet dítě, kterému je deset let. Minimálně to tak podle těch statusů vypadá,“ píše jedna uživatelka.

V dalších příspěvcích se Datel svěřil například s tím, že je dle něj Garfield nejlepší film všech dob, či že se těší na vánoce. Sdílel také fotografii postavy Waltera Whitea ze seriálu Breaking Bad. „Já právě teď,“ napsal Datel k fotce. White je v seriálu výrobcem drog a z části i jejich dealerem. Uživatelé tak v tomto spojení vtipkují nad tím, že se Datel mohl dát na dráhu drogového dealera, či jejich uživatele. Zvláštní příspěvky ohledně Shakes & Fidget sdílel i na svůj Instagram. Ty byly však rychle smazány a Datel pokračuje ve zveřejňování jeho klasických příspěvků například z posilovny.