Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Marek Valášek alias Datel má novou zálibu. Chce soutěžit v hobby horsingu | foto: instagram.com/datel_marek

Datel má nový koníček. Chystá se závodit v hobby horsingu, sledující to vidí jako výsměch

Influencer Datel své sledující na sociálních sítích mnohdy šokuje. Tentokrát si pořídil plyšového koně na tyči a tvrdí, že se z něj stal fanoušek hobby horsingu. Sledující ho však odsuzují a myslí si, že by se měl netradičnímu sportu přestat vysmívat.
  18:00

Marek Valášek, známý na sociálních sítích jako Datel, je jednou z nejkontroverznějších postav českých sociálních sítí. Už dva roky jsou sice nejprobíranější jeho dluhy, své sledující umí překvapit i jinými podivnými činy. Teď si pořídil koně, ale ne jen tak ledajakého. Ten jeho má tyč a plyšovou hlavu.

Valášek v pondělí večer na svém Instagramu zveřejnil příspěvek, kde se pochlubil svým novým koněm na tyči pochlubil. „Sny se mají plnit a já když poprvé uviděl Hobby Horse, věděl jsem hned, že musím mít jednoho svého, takže jsem si dnes svůj sen splnil,“ popisuje Valášek u fotky s koněm v náručí a dodává, že se těší na jejich společné cesty.

Hobby horsing je napodobování jezdeckých disciplín s dřevěným koněm mezi nohama. Poměrně netradiční sport má kořeny až na začátku tisíciletí a největší komunitu tvoří dívky od deseti do osmnácti let. Společně se v různých kroužcích učí různým technikám a pak mezi sebou třeba i závodí. I v Česku existuje početná komunita příznivců hobby horsingu.

Valášek tvrdí, že hobby horsing objevil společně se svým kamarádem, se kterým se chystá na společné tréninky. „Konečně už nemusím jezdit na tomhle falešném Hobby Horse,“ píše Valášek u jednoho ze svých příspěvků, ve kterém skáče a má mezi nohama smeták.

Jeho sledující příspěvky příliš neocenili, za příspěvky vidí výsměch lidem, kteří se koníčku skutečně věnují. „Děkujeme za uškození tolika nevinným lidem, kteří prostě jen dělají, co je baví,“ myslí si jedna z nich. Podle ní a mnoha dalších se netradičnímu sportu zkrátka vysmívá. „Vůbec si neuvědomuješ, že si z tebe berou ostatní příklad. Příklad z toho, že se vysmíváš malým holčičkám, které třeba na živém koni jezdit nemohou, protože jejich rodiče nemají dostatek peněz,“ myslí si komentující a další se k ní přidávají.

Negativních komentářů nebylo málo a Valášek se rozhodl bránit. „Já se tomu sportu nijak nevysmívám. Vy, malé holčičky, které to děláte, tak se vám jednoduše nevysmívám, neberte to zle. Když jsme to s kamarádem Vojtou objevili, přišlo nám to prostě hustý. Neříkám ale, že mi to nepřijde trošku vtipný,“ myslí si Valášek. Podle něj je důležité, že děti dělají nějaký sport a nesedí doma. Kdyby proti hobby horsingu něco měl, prý by si ho sám nekupoval a následně vyzval své sledující, aby mu pomohli pro koně vybrat jméno.

Díky svým příspěvkům je Valášek i se svým kamarádem pozvaný na závody v hobby horsingu v Česku. Prý závodit ještě nebude, protože s trénováním teprve začíná. Podle některých je však evidentní, že i tentokrát si z netradičního sportu utahuje.