Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Influencer Datel má smazaný kanál na YouTube. Sledující si myslí, že za to můžou falešné soutěže | foto: instagram.com/datel_marek

Datlovi smazali jeho kanál na YouTube, prý to má být za falešné soutěže

Jméno Marka Valáška alias Datla patří na českém internetu k těm skloňovanějším. Teď si jeho sledující začali všímat, že jeho youtubový kanál nejde najít. Mnoho z nich si myslí, že to souvisí s falešnými soutěžemi, které Datel pořádá a čekají na jeho vyjádření. On ale jako obvykle mlčí.
  15:00

Chování Marka Valáška, který vystupuje na sociálních sítích jako Datel, vzbudilo na sociálních sítích mnoho debat. Minulý rok se probírala jeho nevěra v první řadě reality show televize Prima Like House, aktuálně je nejvíce spojovaný se svými dluhy. Teď mu smazali jeho kanál na YouTube, na který natáčel přes deset let.

Na začátku září Datel přidal na svůj instagramový profil fotku se soutěží. Fanoušci mohli vyhrát televizi, elektrickou koloběžku nebo třeba sluchátka. Pod fotkou se začaly množit komentáře, ve kterých si sledující stěžují, že jim přichází zprávy s tím, že některou z cen vyhráli, ale Datel je nijak nekontaktoval.

„Mohu se zeptat komu taky přišla SMS, že vyhrál?“ ptá se jeden z nich. Datel odpověděl, že podobné zprávy jsou falešné. Někteří ale začali kritizovat, že soutěž ještě vyhlášená nebyla a u minulých soutěží dodnes žádného výherce nevylosovali.

„Taky jsem si žádného losování nevšimla,“ přidává se další. Myslí si, že Datel chce jen získat nové sledující a soutěže jsou falešné.

Datel se na sociálních sítích pohybuje od roku 2012. V té době začal na svůj youtubový kanál tvořit různá tehdy trendová videa, především pranky a challenge. V posledních dnech si začali někteří všímat, že jeho kanál na YouTube ale nejde najít.

Na tiktokovém účtu podcastu HypeCast se v úterý objevilo video, kde smazání Datlova účtu probírají. „Datlovi smazali kanál pár dnů zpátky,“ říká youtuber Vladimír Kadlec, známý jako Vláďa Videos, který byl v novém dílu hostem a ostatní se diví.

V komentářích videa začali sledující probírat, proč mu kanál mohli smazat. Mnoho z nich si myslí, že to souvísí právě se soutěžemi, které v minulosti dělal. „Smazali mu ho za fejkové soutěže,“ píše jeden z komentujících a ostatní se přidávají. Někteří ho litují, většina se mu ale v komentářích vysmívá.

„Tak to se jdu o víkendu opít, protože je důvod slavit,“ myslí si jedna ze sledujících.

@hypecastpodcast Novej díl s Vláďou už ve čtvrtek v 17 hodin na youtube Hype-Cast 😁😊 #podcast ♬ původní zvuk - HypeCastPodcast

Datel na svůj kanál už delší dobu nic nepřidával, věnuje se spíše svému instagramovému účtu. Sdílí tam většinou svůj společný život s partnerkou Bárou. Sledující čekají na jeho vyjádření, které ale nepřichází.

Někteří tvrdí, že se ho ani nedočkají, protože Datel o nepříjmnostech, které se mu dějí, na sociálních sítích nemluví. Naráží tak na jeho insolvenční řízení, ke kterému se nikdy nevyjádřil, ač se o něm všeobecně ví už více než rok.