Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

David Dobrik otevřel novou pizzerii | foto: instagram.com/daviddobrik

Ani soudy ho nezastaví. Youtuber Dobrik si otevřel pizzerii, s natáčením videí už asi nebude pokračovat

Youtuber David Dobrik se rozhodl si otevřít pizzerii a někteří fanoušci se rozhodli na kousek pizzy čekat celou noc. Zároveň čelí kritice kvůli jeho chování z minulosti. Někteří nechápou, jak může být relevantní, ač čelil nařčení ze sexuálního násilí a aktuální je obviněn za ublížení na zdraví.
  16:00

Youtuber se slovenskými kořeny David Dobrik svým chováním na sociálních sítích vyvolal mnoho debat. Teď se ale zdá, že se z YouTube rozhodl odejít. Nedávno si otevřel pizzerii a jeho fanoušci čekali dlouhé hodiny, aby si mohli koupit kousek pizzy, alespoň na moment svého oblíbence vidět a při nejlepším se i vyfotit.

Dobrik se proslavil díky platformě Vine, později začal točit na YouTube a TikTok. Točil různá zábavná videa a vlogy ze svých zážitků s přáteli. Aktuálně ale na svůj youtubový kanál, který sleduje více než osmnáct milionů uživatelů, nepřidal video už více než sedm měsíců.

Na konci října svým sledujícím oznámil, že bude brzy v Los Angeles otevírat novou restauraci, ve které bude prodávat pizzu s originální recepturou. „Strávili jsme spoustu času vytvářením nejlepších variant pizzy a nemůžu se dočkat, až vás všechny uvidím 12. listopadu na prvním otvíracím dni Doughbrik's Pizza,“ píše v jednom z příspěvků na Instagramu.

Kempování před pizzerií

Den před sobotním otvíráním se začaly na TikToku objevovat videa dvojice fanoušků, která se rozhodla strávit noc před pizzerií ve stanu. To vše jenom proto, aby si mohli koupit úplně první kousek pizzy Dobrika, který kdy restaurace prodá. Připravili si pro něj totiž speciální dárek. Na stole, který sami pro danou příležitost upravili, mu chtěli předat pizzu zalitou pryskyřicí se speciální plaketou a věnováním. Kousek pizzy by tak zůstal zakonzervovaný a youtuberovi by mohl připomínat slavnostní otevření.

Nebyli však jediní a ani první, jeden z fanoušků před restaurací čekal téměř čtyři dny. Nakonec ale dvojici zbytek nedojedené pizzy věnoval a jim se povedlo nevšední dárek Dobrikovi předat. Ke kempování před pizzerií se přidali i další a později se začaly tvořit ohromné fronty, ve kterých čekaly tisíce hladových návštěvníků dlouhé hodiny. „Čekám tady už tři hodiny,“ říká jedna z fanynek ve videu na TikToku. Podle ní za to ale čekání stálo a dobře se najedla.

Některé sledující šokovalo, kolik návštěvníků první den do restaurace přišlo. Dobrik v poslední době čelil velké vlně kritiky. Minulý březen byl nařčen ze sexuálního násilí a ač byla obvinění stažena, jeho jméno je s nimi spojováno dodnes. V noci před otevřením restaurace se objevil na její zdi nápis, který na nařčení odkazoval. Byl brzy odstraněn, v den otevření však bylo stále patrné, co se na zdi píše.

@kazsawyer I got the FIRST SLICE!!! 🍕Tag @daviddobrik ♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey

Nedávno se také objevily informace, že Dobrik čelí žalobě od bývalého kamaráda Jeffa Witteka za ublížení na zdraví. V roce 2020 točili Dobrik, Wittek a další přátelé video, ve kterém zkoušeli wakeboarding zavěšení na lžíci bagru. Wittek při aktivitě narazil hlavou do bagru, spadl a musel podstoupit několik operací. S Dobrikem se soudí a požaduje po něm finanční odškodnění. Podle některých je načasování otevření restaurace více než nešťastné. „To je super sledovat, jak si otvírá pizzerii za peníze, které slíbil, že dá na léčbu Jeffa,“ píše jeden ze sledujících.

@dkrizestates The pizza better be good! #dobrik #daviddobrik #doughbriks #sunsetblvd #dobrikpizza #youtuber #influencerbrand #creatorbrand #newrestaurant ♬ Show Me What I'm Looking For - Carolina Liar

Podobných komentářů se objevují stovky. Pro některé je téměř neuvěřitelné, jak velký úspěch s novou restaurací Dobrik zaznamenal. „Je opravdu smutné sledovat, jak jsou někteří nadšení, aby mohli podpořit muže, jako je on,“ myslí si jedna z komentujících. „Fakt nechápu, jak může být stále relevantní,“ píše další. Zároveň někteří sledující nerozumí těm, kteří se rozhodli strávit celou noc venku jenom proto, aby si koupili jeden kousek pizzy. Podle nich je také pravděpodobné, že se otevřením restaurace snaží přestat být spojován s YouTube a jeho předchozí tvorbou.