Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

David Dobrik | foto: Instagram

David Dobrik: Téměř zabil kamaráda, soudí ho o miliony dolarů

David Dobrik je rodák z Košic, proslavil ho YouTube a TikTok. V raném dětství se s rodiči odstěhoval do Spojených států. Točit videa začal v roce 2014. Od té doby má na svém kanále miliardy shlédnutí a miliony odběratelů. To mu vyneslo slávu a je mnohými považován za nejznámějšího Slováka na světě. Nyní mu hrozí, že přijde o 10 milionů dolarů.
  16:00

Davida Dobrika, jednoho z nejznámějších youtuberů na světě, žaluje bývalý kolega a kamarád Jeff Wittek. Proč? Kvůli téměř smrtelné události s bagrem v roce 2020. Spolu s dalšími lidmi zkoušeli wakeboarding zavěšení na lžíci od bagru. Před Wittekem to zkusili ještě jiní lidé, z čehož předposlední Corinna Kopf téměř spadla a začala obviňovat Dobrika, že je celá zábava příliš rychlá a nebezpečná. Jenže ani její stížnosti k ničemu nebyly. Další šel na řadu Wittek a Dobrik u něj lžíci bagru roztočil ještě rychleji. To se mu stalo téměř osudné.

Jeff při wakeboardingu narazil hlavou do bagru a následně spadl do jezera Michigan, stále připevněný lanem ke stroji. Utrpěl zlomeniny kyčlí, chodidel a měl roztříštěnou lebku na devíti místech. Hrozilo mu dokonce, že přijde o zrak. Musel absolvovat více jak deset operací. Přesto bude mít do konce života poraněný mozek.

Své zotavení natáčel na YouTube a důsledně popisoval, co se stalo. Důrazné zde všechny varuje, ať podobné kaskadérské kousky nikdy nezkouší. Momentálně Davida Dobrika žaluje za nedbalost a úmyslný delikt. Požaduje po něm 10 milionů dolarů, které mají vykompenzovat jeho finanční ztráty za dobu nemoci a také pokrýt alespoň část jeho účtů za výdaje na léčbu.

Wittek označil Dobrika za falešného kamaráda. Od doby nehody ho ani jednou nenavštívil v nemocnici a nekontaktoval ho. Tvrdí i, že kvůli absenci omluvy od svého bývalého kamaráda měl psychické problémy. Každý den se díval na mobil a zpráva stále nikde.

Reakce Davida Dobrika? Vše se snažil hodit právě na svého někdejšího kamaráda. Tvrdil, že za vším byl nápad Jeffa. Nikdo však jeho verzi nepotvrdil.

Dobrik je známý nejen díky jeho běžné tvorbě, ale i díky kontroverzím. Dlouho například nemohl z USA vycestovat, protože kvůli problémům se zelenou kartou nebylo jasné, zda by se mohl vrátit zpět. To se mu ostatně stalo minulý rok, když se po víc než šestnácti letech na Slovensko vrátil. V Evropě ho uvěznily právě problémy se zelenou kartou, nakonec se však do USA vrátit mohl.

V roce 2019 pak vzbudila pozornost jeho svatba. Dobrikovi bylo tehdy dvaadvacet, jeho manželce 75. Vtip? Ano i ne. Dobrikův kamarád, rovněž Youtuber, Jason Nash si z něj utahoval, že není schopen si najít lásku. A tak Dobrik vyrazil a požádal o ruku Jasonovu matku Lorraine. Svatba byla doopravdy pravá, ale manželství nemělo dlouhého trvání. K rozvodu došlo za měsíc.