Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

David Limberský | foto: Instagram

Alkoholové vylomeniny Limberského: Alkohol, bouračka, provokace a pokuty. Teď musel na záchytku

Bývalý fotbalista David Limberský je jak na hřišti, tak mimo něj pořádný rebel. Za svůj život si prošel mnoha kontroverzními kauzami, často spojenými s nadměrným pitím alkoholu. Nyní se opět předvedl, když byl s více než dvěma promile odvezen na záchytku. Pojďme si připomenout jeho největší skandály.
  15:30

Alkohol a jakékoliv další omamné látky rozhodně nejdou dohromady s profesionálním sportem. Většina sportovců si to uvědomuje a zdravou životosprávu dodržuje. I mezi fotbalisty se však najde pár výjimek. Mezi nejznámější fotbalové rebely patří bezpochyby například Martin Fenin či úspěšný fotbalista David Limberský. Ten si za svojí kariéru prošel mnoha kontroverzemi, které i po jeho ukončení v dresu Viktoria Plzeň nekončí. Nyní skončil dokonce na záchytce poté, co nadýchal více než dvě promile. Pořadatelé v O2 areně na něj zavolali policii.

Limberský s policií zdá se nemá moc dobré vztahy. Při nedávném mistrovství světa v hokeji se při zápase Česko proti USA pořádně utrhl ze řetězu. V O2 areně měl pod vlivem alkoholu vyvádět jakési vylomeniny, a tak na něj byla zavolána policie. Ta na místo následně dorazila a z areny ho vyvedla. Limberský se však cítil jako nevinný, a tak se rozhodl, že se vrátí zpět. „Přeskočil turnikety, proto musel být za použití donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě,“ uvedl pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

„Jelikož byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal více než dvě promile, musel být následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ doplnil. K situaci se pro stejný web vyjádřil i samotný Limberský. „Ano, vyvedli mě kvůli nedorozumění. Já jsem se chtěl vrátit, protože jsem měl platný lístek, ale oni řekli, že ne. Oni před tou O2 arenou řekli, že klidně můžu jít pryč, ale cítil jsem, že jsem nic neudělal, tak jsem se chtěl vrátit. Na základě toho mě odvezli,“ uvedl.

Bouračka

Nebylo by to poprvé, co měl Limberský potyčku s policií. Jeho nejznámější kauza je asi ta, kdy boural se svým luxusním autem značky Bentley. V roce 2015 v podnapilém stavu naboural se svým autem do zdi hned vedle policejní hlídky. Zřejmě se zalekl jistého postihu a z místa začal utíkat. Netrvalo to však dlouho a policisté ho doběhli a zadrželi. Těm měl následně dokonce i vyhrožovat. „Zasypal je smrští výhrůžek, že si to lidově řečeno odskáčou a že je nyní čekají velké problémy,“ uvedla tehdy mluvčí policie Iveta Martínková. Na místě nadýchal více než jeden a půl promile alkoholu.

V té době hrál za fotbalový klub Viktoria Plzeň. Za tento prohřešek mu byla odebrána kapitánská páska a udělena vysoká pokuta od klubu ve výši devět set padesát tisíc korun. Jako kdyby si Limberský neuvědomoval, jak závažný jeho prohřešek byl. Několik dnů na to hrála Plzeň fotbalové utkání v Příbrami, kde Limberský vstřelil dva góly. Rozhodl se, že jeden z gólů oslaví velice nevšedně, a to napodobováním kroucení volantu, jako by řídil auto.

Pokuty

Pokut dostal Limberský za svojí fotbalovou kariéru spoustu. „Limberský, ty jsi hovado,“ je známý pokřik, který vznikl už před mnoha lety. Je to reakce fanoušků jiných týmů na chování fotbalisty na hřišti. V roce 2012 dostal od disciplinární komise LFA pokutu ve výši čtyřicet tisíc korun za to, že nafilmoval penaltu v zápase s pražskou Spartou. V roce 2017 utekl z hotelu, ve kterém byli plzenští hráči ubytováni na soustředění a vydal se na noční flám, kdy se vrátil až druhý den ráno. I za to dostal od klubu vysokou pokutu.

Limberský se dal označit za velice impulzivního hráče, který často nekontroloval své emoce. Při zápase se Spartou v roce 2016 ukázal fanouškům protějšího týmu na tribunách prostředníčky, za což později dostal pokutu padesát tisíc korun. V roce 2018 na svém Instagramu obvinil předsedu představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka za údajné finanční ovlivňování rozhodčích. Měsíc na to byl předvolán před komisi LFA, která mu udělila pokutu ve výši dvacet tisíc korun.