Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

TikToker Dokishaq | foto: instagram.com

Dokishaq zaujal fanoušky hlubokým hlasem. Dostal se až k moderování v Clash of the Stars

Dokishaq je tiktoker, který svým přirozeným hlasem získal velikou pozornost na internetu. Zní totiž jako temná postava z filmů. Spousta lidí ovšem dlouhou dobu nevěřila, že se jedná o jeho pravý hlas. Dokishaq se dokonce stal jedním z moderátorů v organizaci Clash of the Stars.
  1:00

Český tiktoker Dokishaq, pravým jménem Honza, je na sociálních sítích velmi populární. Má ovšem něco, čím se naprosto odlišuje od jakéhokoliv českého tiktokera. Dokishaq totiž mluví extrémně hlubokým hlasem, který se zdá být až nereálný. Sledující jeho videí mu proto také dlouhou dobu nevěřili, že při tvorbě videí nepoužívá žádný hlasový efekt.

Dokishaq tak ale opravdu mluví a díky tomu má na internetu velkou pozornost. Jeho TikTok kariéra začala v dubnu 2021. Tehdy nahrál své první video a následovala čtyři další, ve kterých ovšem nemluvil a měl pouze doprovodnou hudbu. Velký zájem ale vyvolalo jeho šesté video, ve kterém svým sledujícím radil jak začít se sledováním filmů společnosti Marvel Comics. Dokishaq je totiž známý svojí obrovskou láskou ke všem „Marvelovkám“. V šestém videu ale Dokishaq poprvé promluvil a více než obsah jeho videa diváky zaujal jeho hlas.

Co dalšího ?

23. května 2022 v 18:01, příspěvek archivován: 30. března 2023 v 14:09

Video má skoro 160 tisíc zhlédnutí a odstartovalo Dokishaqovu kariéru. Kdyby se totiž tehdy nerozhodl přidat video ve kterém mluví, pravděpodobně by nijak nevybočoval z řady ostatních tiktokerů. „Já nevím, ale tvůj hlas mi přijde jako kdyby jsi byl hacker,“ napsal jeden z uživatelů TikToku pod video. Jiný uživatel zase po Dokishaqovi chtěl, aby svým hlasem řekl hlášku ze hry Mortal Kombat „Finish him“. Po velkém zájmu o takové video se Dokishaq nakonec rozhodl vyhovět a video natočil. Opět se setkal s obrovským úspěchem a začal přidávat stále více videí ve kterých mluvil. Někteří lidi mu však i nadále nevěřili pravost jeho hlasu.

„Já chápu, že tomu nemusíte věřit, ale není to žádný voice changer,“ řekl Dokishaq v úvodu jednoho ze svých videí. Chvíli se snažil sledující přesvědčit o tom, že jeho hlas je opravdu reálný, po dvou názorných videích to ale vzdal. Nahrál několik videí ve kterých svým hlubokým hlasem říkal různé hlášky z počítačových her a potom přišel s nápadem, že by mohl dabovat postavy z filmů, jak jinak než z filmů od Marvelu. I tady se setkal s obrovským úspěchem a jeho popularita stoupala. Za necelý měsíc totiž překonal hranici 10 tisíc sledujících.

Podpisovka ⚡️

19. září 2022 v 17:02, příspěvek archivován: 30. března 2023 v 14:33

Dokishaq ve své tvorbě pokračoval, ale nezaměřoval se pouze na svůj hlas. Jakožto zarytý fanoušek Marvelu rozebíral různá témata z filmů, upozorňoval na blížící se premiéry a také dělal recenze. I když ve videích na svůj hlas vůbec neupozorňoval, stále mu chodily negativní komentáře, že používá zvukový efekt a ostatní mu na to skočili.

Velký úspěch mají také jeho dabované reklamy, ve kterých říká originální text, ale svým ještě originálnějším hlasem. Dokishaq byl také hostem v Radiu Kiss, kam si ho moderátoři vyžádali a byli naprosto uneseni jeho hlasem.

Čísla na sociálních sítích Dokishaqovi neustále rostla, až o něj projevila zájem společnost Welovefun, která zastupuje některé české tiktokery a řeší za ně různé spolupráce. Dokishaq právem patří mezi ně, protože ho na Instagramu sleduje přes 32 tisíc lidí a na TikToku 206 tisíc lidí. Dokishaq si také založil kanál na YouTube kde ho sice sleduje necelých 10 tisíc lidí, ovšem jeho krátká videa takzvané „shorts“ mají vysokou sledovanost.

Tak co říkáte na NO WAY HOME ?
.
.
.
#marvel#spidermannowayhome

17. prosince 2021 v 14:24, příspěvek archivován: 30. března 2023 v 15:06

Dokishaq se také ujal vyvolávání zápasníků v organizaci Clash of the Stars. Svým hlasem před zápasy vždy představil jednotlivé zápasníky a také vyhlašoval vítěze. Poprvé se tak objevil na třetím galavečeru organizace a někteří za výběr Dokishaqa organizaci velmi kritizovali. „Jak už bylo řečeno, mít jen hlas nestačí. Přišlo mi to naprosto nepřipravené a až moc amatérské. Hned po zvukaři to byla ta nejhorší věc na tom večeru,“ kritizoval jeho vystupování jeden z uživatelů TikToku. Dokishaq se později nechal slyšet, že on sám byl nervozní mluvit před tolika lidmi a že si uvědomuje, že mohl podat lepší výkon. Organizaci Clash of the Stars se i tak očividně prokázal jako dobrý nápad, protože moderoval i poslední galavečer.