Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Mladého hudebníka při psaní textu nové skladby inspiroval sériový vrah Jeffrey Dahmer | foto: instagram.com/dominik__grey

Českého hudebníka k tvorbě textu inspiroval sériový vrah Dahmer. Posluchači se zlobí a on se brání

Český interpret Dominik Grey na svém Instagramu propaguje písničku s názvem Dahmer. K její tvorbě ho inspiroval stejnojmenný seriál o sériovém vrahovi. Mluví o tom, že chce házet ženě něco do pití a že ji jako Dahmer nezabije, bude s ní mít jenom poměr. Podle fanoušků je text skladby minimálně zvláštní a mladý interpret se brání.

Minulý rok v září Netflix uvedl seriál o sériovém vrahovi Jeffrey Dahmerovi. I kvůli tomu se jeho příběh dostal do povědomí mnoha uživatelů sociálních sítí a od té doby mezi mnohými rezonuje. Českého interpreta inspiroval k tvorbě nové skladby.

Jednadvacetiletý hudebník Dominik Grey už tvoří hudbu delší dobu a na Spotify ho minulý rok poslouchalo přes 100 tisíc uživatelů. Známý je především na TikToku, kde nedávno začal propagovat sovu novou skladbu Dahmer. Prý viděl stejnojmenný seriál z produkce Netflixu a ten ho inspiroval k napsání textu.

Skladba však podle mnohých vyznívá přinejmenším zvláštně. „Prej že má kluka mě se ptá kdo že jsi? Říkám že nevadí, baby si poradím hodím trojku do drinku, ležíme za chvilku,“ zní v ukázce nové písně s kytarovým podkresem. „Trochu se cejtím jako Dahmer. Jen já tě nezabiju baby, jen s tebou budu mít poměr,“ zpívá mladý interpret dál.

Právě zmíněné části, které tvoří většinu ukázky, jsou podle posluchačů problematické. „Tak tohle se nepovedlo, ten text? Hnus, promiň, ale tohle už je moc,“ komentuje jedna z posluchaček. „Mohl by ses vyjádřit k tomu, zda se vůbec holek ptáš, jestli s tebou chtějí mít sex? Protože házet někomu něco do pití a pak s ní spát mi dává znásilnění vibes. Zamysli se,“ myslí si další uživatelka.

Podobných komentářů jsou desítky. Skladbu Dominika Greye na Instagramu sdílela v neděli i influencerka Roxana Isma. Její názor na úryvek skladby je v podstatě totožný a pravděpodobně její příspěvek je i důvodem, proč se začalo objevovat tolik negativních komentářů pod příspěvkem interpreta. „Vysvětlí mi prosím někdo, jestli je to vtip nebo nějaká parodie? Chlapce vidím skrz tento výtvor poprvé v životě a nedokážu to posoudit,“ komentuje uživatelka.

Na velkou vlnu kritiky nové skladby se rozhodl mladý hudebník reagovat. Prý totiž každý slyšel o tom, že se někomu stalo, že mu hodil někdo něco do pití a on cítil potřebu o aktuálním tématu začít mluvit. „Napsal jsem song Dahmer ne protože se tak cítím, ale protože vnímám potřebu o tom mluvit. Nikdo se neztotožňuje s vrahem a nechce ho napodobovat,“ popsal na svém Instagramu. Prý každý, kdo zná jeho tvorbu ví, že je „normální kluk.“

Zdá se, že mnoho jeho posluchačů po jeho vyjádření uznali, že je nutné brát píseň s nadhledem. Druhá skupina stále však tvrdí, že se snaží situaci jen zachránit a jeho text je pro ně neakceptovatelný.