Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Rapper Ektor se vrací s novým trackem To neni hra | foto: facebook.com/ektorpage

Ektor žije a tvoří hudbu. Fanoušky, kteří ho po měsících mlčení neopustili, láká na nový song

Rapper Ektor vzbudil tento rok řadu spekulací. Nejprve na několik měsíců zmizel, pak vydal videoklip a zase utichl. Teď je zpátky na sociálních sítích a fanoušci mají radost. Album Detektor III je za rohem.
  10:08

Co se stalo s Markem Elefteriadisem, známým spíše pod jménem Ektor, jeden čas v Česku téměř nikdo nevěděl. Spekulovalo se, že se chce stáhnout z veřejného života, ale i o tom, že má dluhy či problémy se zákonem a půjde do vězení. Jenže Ektor začátkem září vydal další videoklip a bylo téměř jasné, že se žádné vězení nekoná a populární rapper si jen dával na chvíli oddech od tvoření hudby.

Sice byl od září aktivní na Facebooku, na Instagram dlouho nic nepřidal. To se teď změnilo. Ektor nahrál příspěvek s několika fotografiemi a jedním videem. V tom ukazuje ochutnávku z jednoho songu, který bude nejspíš součástí dlouho očekávaného alba Detektor III. To mělo původně vyjít už v květnu, přecházel mu i lednový videoklip k dvojsinglu Se Změnili a Hodně styl. Jenže od té doby se nic nedělo.

V září se objevil, vydal videoklip k songu To není hra a zase se odmlčel. Koncem listopadu ale překvapil. Na Facebooku oznámil, že se v březnu vrátí na koncertní podium. „Pamatuješ Karlín v březnu 2019? Přesně po čtyrech letech se tam 10.03.2023 vrátíme udělat bordel. Nesmyslnej bordel,“ napsal Ektor na Facebook. Koncert má být křtem nové desky a zároveň prý i jediným koncertem Ektora v Praze.

„Myslel jsem, že to končí tam, kde začíná music,“ zní část Ektorovy nové písně. Nová ukázka z Ektorova alba, která se v neděli večer objevila na Instagramu, fanoušky zjevně nadchla. Komentáře se množí nadšenými smajlíky plamenů, fanoušci Ektorovi vzkazují, že se v březnu vidí v Karlíně. „Vítej zpět, králi,“ píše další fanoušek.

O tom, že je o Ektorovu hudbu stále zájem, svědčí i jeho statistiky na Spotify. Ač vydal tento rok pouhé dva songy, měsíčně má na Spotify přes 336 tisíc posluchačů. Oproti tomu Yzomandias, který byl dnes s vydáváním mnohem víc aktivní, má měsíčně necelých 449 tisíc posluchačů, což, vzhledem k aktivitě obou hudebníků, není téměř žádný rozdíl.