Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Rapper Ektor se vrací s novým trackem To neni hra | foto: facebook.com/ektorpage

Ektor reaguje na spekulace o jeho zmizení. Vydal nový videoklip, plánuje album

Jméno rappera Ektora je asi nejskloňovanějším na českém internetu. Měsíce se spekulovalo o jeho zmizení. Fanoušci rozvíjeli mnoho teorií, které zahrnovaly i dluhy a vězení. Ektor teď ale vydal nový videoklip a teorie tak částečně vyvrací.
  13:00,  aktualizováno  20:30

V posledních měsících plní sociální sítě spekulace o zmizení rappera Marka Elefteriadise, známého pod uměleckým pseudonymem Ektor. Jeho fanoušci probírají, co se s ním mohlo stát. Ve čtvrtek ale vydal nový track s videoklipem.

V lednu vydal videoklip k dvojsinglu Se Změnili a Hodně styl. Oba tracky měly zaznít na chystaném albu Detektor III, jehož vydání bylo naplánováno na květen. Ektor si ale v dubnu deaktivoval svůj instagramový účet a nové album dodnes nepřišlo.

Ektor od té doby mlčí. Během měsíců, kdy nebyl aktivní, internet plnily zprávy o prodeji jeho majetku. Všechny firmy ve kterých figuroval jsou převedeny na nového majitele. Je jím jeho dlouholetý kamarád Miroslav Prosecký. Ektor také prodával své auto a byt na pražském Smíchově.

Prodej majetku a Ektorovo mlčení vzbudilo u fanoušků spekulace. Mysleli si, že má dluhy, jiní tvrdili, že jde do vězení a někteří spekulovali o stěhování do zahraničí. Webu Extra.cz ale podobné spekulace údajně vyvrátil jeho blízký přítel. Podle něj jen pracuje na nové hudbě, trvá mu to déle, než tušil a necítí se kvůli tomu psychicky dobře.

Jediná sociální síť, kde je částečně aktivní, je jeho facebooková stránka. S popisem „vyjádření pro bulvár“ nedávno sdílel svůj starší track Štafeta. „Chtěj mě namotat už pár let, nabízej mi publicitu na netu. Čekaj na dokonalej námět, rádi by se přiživili na rapu,“ zní na začátku.

Později se začaly objevovat informace, že měl natáčet v nedávné době nový videoklip v Praze na Černém Mostě. Zdá se, že byly pravdivé. Ektor ve středu večer naplánoval na svém kanále premiéru nového videoklipu k písni To neni hra z chystaného alba Detektor III.

Fanoušci od středečního večera netrpělivě čekali na jeho vydání. „Nejlepší album na scéně přichází,“ píše jeden z fanoušků. „Připoutejte se, tohle bude střela,“ komentuje další. Fanoušci se na jeho návrat těšili. Mysleli si zároveň, že novým videoklipem vyvrátí spekulace o jeho zmizení.

To se tak úplně nestalo. V novém tracku se nijak ke své aktuální kauze nevyjadřuje. Na premiéru videoklipu čekalo přes sedm tisíc sledujících. Někteří byli zklamaní. „To je fakt nuda,“ píše jeden z komentujících. Ektor má vydání alba Deteketor III stále v plánu a na konci videa zval na březen příštího roku do pražského Fora Karlín.