Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Rapper Ektor zmizel ze sociálních sítí | foto: Profimedia.cz

Kam se poděl Ektor? Prodává auto i byt, podle některých by měl jít do vězení

Rapper Ektor je v poslední době jedním z nejprobíranějších českých rapperů. Není to ale tak úplně kvůli jeho hudbě. V dubnu si smazal profil na Instagramu a nevydal očekávané album. Později začal rozprodávat svůj majetek. Fanoušci teď řeší, co za tím je. Podle některých by mohl jít do vězení, jiní říkají, že se odstěhoval do zahraničí.
  20:00

V posledních měsících je na sociálních sítích velmi často skloňované jméno rappera Marka Elefteriadise, známého pod uměleckým pseudonymem Ektor. Jeho fanoušci probírají jeho zmizení ze sociálních sítí.

Ektor v lednu tohoto roku vydal videoklip k dvojsinglu Se změnili a Hodně styl. Mělo jít o tracky, které zazní na novém albu Detektor III. Vydání bylo naplánováno na květen 2022. To ale nenastalo a Ektor mlčí.

V průběhu dubna si deaktivoval svůj instagramový účet. Stejně jako pro mnoho jiných hudebníků pro něj byl Instagram hlavní sociální síť, přes kterou komunikoval s fanoušky. Na druhou stranu jeho facebooková stránka je stále aktivní. V příspěvku z poloviny června stojí „Instagram je off, ale Deem jede bomby pořád.“

Deem byl Ektorův e-shop, na kterém prodával produkty s CBD. Na začátku června ale všechny firmy, ve kterých Ektor figuroval, včetně Deemu, převedeny na jiného majitele. Tím je jeho přítel Miroslav Prosecký. Ektorovo jméno z firem zmizelo. Mimo to také prodává auto a byt na Smíchově za cenu čtrnáct a půl milionu korun.

Drsný raper Ektor.

Smazaný profil a prodej majetku vzbuzuje u fanoušků spekulace. Teorií o jeho zmizení je několik. Mnoho sledujících si na začátku myslelo, že je to pouhý promyšlený marketingový tah a promo k novému albu. Mnoho rapperů si před vydáním nové desky maže všechny příspěvky na Instagramu, a tak se nabízela tato možnost. Po tom, co se začaly množit zprávy o prodeji bytu a auta si ale fanoušci myslí, že by tato varianta nedávala smysl.

Mezi diskutujícími na sociálních sítích se rozvíjí i teorie, že by Ektor mohl mít dluhy a proto rozprodává svůj majetek. Jiní říkají, že by se mohl odstěhovat někam do zahraničí a rozhodl se ukončit svou kariéru. Kam by ale populární hudebník měl zamířit se přesně neví, spekuluje se o jižní Americe a Karibiku.

Nedávno byl ale údajně viděn v Praze na Černém Mostě, kde měl točit nový videoklip. Mohl by tak podle fanoušků vydat poslední plánované album a pak zmizet. Na to odkazuje v mnoha svých textech. Příznivci této teorie se odvolávají na část tracku Ten pocit, kde říká „a slibuju, jakmile to nebudu cítit, easy, končím, tečka.“

@janabrandejsova0 MILUJU TĚ @ektor_official #ComingOut #foryoupage #ektor ♬ Yad - speedllist

Jako nejpravděpodobnější se mnohým fanouškům v poslední době ale jeví verze, že by mohl jít do vězení. Jeho přítel Miroslav Prosecký, na kterého byly převedeny Ektorovy podíly ve firmách, přidal společnou fotku na Stories, kde psal, že se na něj těší za 8. Proto okamžitě začaly kolovat spekulace, že se na něj Prosecký těší za osm let. To ale zase jiní začali vyvracet s tím, taková věc by se už dávno provalila a mohl tím myslet třeba osm dnů, za které se Ektor vrátí z dovolené.

TikTok je plný videí o Ektorově zmizení. Fanoušci každý den řeší, co by s ním mohlo být. Videa tiktokového účtu nota.ce, ve kterých jsou popisovány jednotlivé možnosti zmizení mají dohromady téměř milion zhlédnutí.

@nota.ce Co si myslíte vy? #ektor #detektor #rapcz ♬ Hodně styl - Ektor

Spekulace a teorie ohledně zmizení Ektora se množí na sociálních sítích každý den. Která, a jestli vůbec nějaká, bude nakonec pravdivá, je otázkou.