Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Lydia Millen | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Nejde mi topení, mířím do luxusního hotelu, stěžovala si influencerka. Fanoušci se od ní odvrací

Britská tiktokerka Lydia Millen pobouřila internet. Svěřila se totiž, že jde bydlet do luxusního hotelu Savoy, protože má doma rozbité topení. Fanoušci na ni nenechali nit suchou. Kritizují ji, někteří natáčí parodická videa.
  10:00

Ceny energií jsou v posledních týdnech jedním z nejdiskutovanějších témat. Rostou rychlým tempem a lidé se proto snaží šetřit. Jak energie, tak penze. Britská influencerka na tento problém však našla své unikátní řešení.

Lydia Millen je čtyřiatřicetiletá influencerka a tiktokerka z Velké Británie. Na sociální sítě zveřejňuje převážně obsah zaměřený na módu a běžný denní život. U sledujících to má úspěch, jen na Instagramu jich má přes 1,2 milionu. Jenže část z nich teď pobouřila, některých se dotkla. Přidala totiž video, ve kterém si posteskává, že se v jejím domě porouchalo topení a má tam zimu. Její řešení? Vydala se do Londýna, do luxusního hotelu Savoy, aby si, jak sama napsala, mohla „naplno využít jejich úžasnou horkou vodu“.

@lydiamillen It’s always as the temperature drops #winter #winterfashion #ootd #getdressed #getreadywithme #festivefashion #outfit ♬ original sound - Lydia Millen

Poté, co se Millen podělila o svůj zajímavý plán, si na sebe oblékla oblečení za desetitisíce korun a vyrazila se ubytovat na hotel. Ceny za pokoje či apartmány se v londýnském hotelu Savoy mohou vyšplhat klidně i na skoro půl milionu korun za noc. Za nejlevnější pokoj si účtují sedmnáct tisíc.

Fanoušky její video pobouřilo zejména proto, že řada z nich má doma nyní topení také vypnuté. Mnohdy ale kvůli penězům a musí zkrátka žít v bytech s nízkou teplotou. Zapnuté topení by je totiž mohlo zruinovat. To influencerce napsal i jeden z fanoušků. Sama Millen hned přispěchala s odpovědí.

„Láme mi to srdce, jen doufám, že víš, že realita jiných lidí může být jiná a na tom není nic špatného,“ odpověděla mu na to Millen. Jenže tím kritiku jen rozdmýchala. Podle nich je zcela špatné, že někteří lidé jsou uvězněni v chudobě, snaží se na všem ušetřit a žít s málem, zatímco jiní mají všeho příliš mnoho.

Část komentujících od videem pak spekuluje či doufá, zda jde o satiru nebo to Millen myslí vážně.

„Posílám ti modlitby a lásku. Doufám, že se z tohoto traumatu vzpamatuješ. Ujisti se, že se v Savoyi koupeš ve filtrované vodě,“ napsal pod její video jeden uživatel TikToku. „Její reakce vypovídají o tom, jaký má doopravdy charakter. Její realita je odlišná od ostatních, což je v pohodě, ale alespoň by mohla uznat a pochopit své privilegium, místo toho, aby šířila energii typu „promiň, nejsem chudá, zlato,“ napsal jiný uživatel.

TikTok je platforma plná různých druhů videí. Typické pro TikTok však je to, jak rychle, satiricky a humorně umí reagovat na přešlapy a kauzy velkých uživatelů. A to se stalo právě i teď v případě Lydie Millen. Lidé se začali natáčet, jak si rychle balí věci a utíkají ze svých studených domovů do luxusních hotelů, jako je právě Savoy. Jiní si ironicky stěžují na kvalitu nemocničních postelí a vymýšlí, jak se co nejrychleji dostat do pohodlné postele v hotelu Savoy.

Další část tiktokových uživatelů spekuluje, zda by měla být Lydia „cancelled“, tedy zda by už neměla dostávat prostor a podporu od uživatelů sociálních sítí. Podle mnohých z nich je až moc privilegovaná a neuvědomuje si, že její videa mohou být k mnohým lidem necitlivá.

@fran_webb needs must 🥰 #lydiamillen #lydiamillenedit #savoy #fyp #foryou #foryoupage #exeter #university ♬ BILLIE EILISH. - Armani White