Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Erotika na YouTube? | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

OnlyFans tvůrkyně rozjíždí byznys i na YouTube. Jejich tvorba je silně erotická a na platformě zůstává

Erotika je téměř všude na sítích a nyní dokonce i na YouTube. V poslední době se jako kdyby roztrhl pytel s tvůrkyněmi z OnlyFans, které propagují svůj obsah na této platformě. Jaktože YouTube nezakročí a jejich obsah nesmaže? Modelky jsou ve svých videích často prakticky nahé, schované jen za průhledný kus oblečení.
  11:28

Že erotika a pornografie ovládá sociální sítě, je věc známá už nějaký ten pátek. Často se objevuje jen na platformách, které podobný obsah povolují. Vychytralé modelky ale nachází skuliny v pravidlech a svůj často silně erotický obsah dostávají i na platformy, které ho zpravidla nepovolují. Převážně OnlyFans tvůrkyně přišly na perfektní způsob, jak si zpropagovat své profily. Natáčejí videa, ve kterých doslova porušují pravidla YouTube. I přesto na platformě však nadále zůstávají, někdy i s milionovými zhlédnutími. Jak je to možné?

Některé na to jdou vychytrale a video obsahující erotiku označí například za umělecké nebo edukativní dílo. Erotický obsah sloužící k výuce je na platformě totiž povolen. Stačí jim na začátek videa nebo do popisku dát pouze krátké varování, ve kterém sledující informují o obsahu videa. „Toto video je profesionální ukázkou formy a funkce kusů oblečení a není výslovně určeno k sexuálnímu uspokojení. Některé oblečení v tomto videu může být průhledné, proto se doporučuje uvážení diváka,“ upozorňuje jedna tvůrkyně na začátku svého videa. Tvůrkyně skutečně nelže. Ve videu jde následně vidět, jak si zkouší průhledné oblečení, skrz které jsou vidět její bradavky.

Podobných tvůrkyň je na platformě nespočet a zdá se, že se nejedná a dlouhotrvající trend. Jejich videa s takovým obsahem jsou většinou stará maximálně pár měsíců. Z většiny jde o OnlyFans tvůrkyně, které si touto cestou snaží zpropagovat své účty. Mnohým to jde velice dobře. Modelka vystupující pod jménem Emma Ruby má už přes 330 tisíc sledujících a některá její videa mají miliony zhlédnutí. Ta se od většiny liší zřejmě jen v tom, že si na své kariéře dává opravdu záležet a erotický obsah netvoří jen na OnlyFans, ale i na Patreon.

Videa jsou ze strany sledujících hojně komentovaná. Pod jedním, ve kterém si zkouší průhledné oblečení, se vyskytuje přes tisíc komentářů od podle profilových fotek převážně postarších mužů, vyjadřující jí lásku. „Nádhera, už vím, co si budu přát k Vánocům,“ píše jeden muž pod video, ve kterém si Ruby zkouší dámské oblečení. „Vypadáš tak nádherně, milá a krásná Emmo, líbí se mi všechny tvoje outfity,“ komentuje další. Toto konkrétní video má přes dva a půl milionu zhlédnutí.

Nejde jen o ojedinělé případy videí s malým počtem zhlédnutí, kterých by si platforma nevšimla. Podobných tvůrkyň je víc. Další OnlyFans modelka s podobným jménem Ruby May i obdobným počtem sledujících, a to přes 360 tisíc, je v téměř každém svém videu pouze v plavkách, bikinách, či spodním prádle. Tato tvůrkyně dokonce od YouTube získala fajfku, znamenající, že je její profil ověřený samotnou platformou. Její obsah se od ostatních tvůrkyň liší zřejmě jen v tom, že se nezaměřuje hlavně na videa, ve kterých nosí průhledné oblečení. Na druhou stranu oděv, který na sobě téměř vždy má, je velice odhalený.

YouTube má už dlouhodobě problém rozeznat, co je a co není škodlivý obsah. Často se stává, že nějaký youtuber zareaguje ve svém videu na jiný obsah z platformy. YouTube jeho video následně vyhodnotí jako nevhodné a smaže ho, či demonetizuje, avšak s tím původním nic neudělá. To se nyní stalo i známému českému youtuberovi Adamovi Jíchovi, říkající si Roth Wellden. Reagoval v něm právě na tyto OnlyFans tvůrkyně ukazující své tělo. I přes to, že v něm nic explicitního vidět nejde, jelikož vše zamazal, platforma mu u videa zakázala možnost zpeněžení. „Kanály a zmíněná videa jsem si našla a nemám slov. Tobě za to dají žlutý dolar (pozn. red.: žlutý dolar znamená demonetizace videa) i přes cenzuru a ony si tam můžou vesele ukazovat úplně všechno bez jakéhokoliv postihu. Ten dvojí metr je fakt neuvěřitelný,“ komentuje jeho video jedna slečna.