Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Fallenka a její přítelkyně | foto: Antiyoutuber.cz

Bylo pro mě velmi těžké přijmout vlastní orientaci, svěřila se Fallenka na Instagramu

Bývalá youtuberka Andrea Havelková, známá hlavně jako Fallenka, se na sítích netají svým dlouholetým vztahem s Andreou Peckovou. Dívky na Instagramu často sdílí společné zážitky. Nebylo tomu ale tak vždy. První rok vztahu influencerka svoji známost skrývala před světem. Bála se totiž přiznat, že má jinou orientaci.
  10:10

Influencerka Andrea Havelková alias Fallenka dala svým příznivcům možnost ptát se jí na Instagramu na otázky. Lidé toho využili naplno a přišla tak i řeč na influencerky sexuální orientaci. Svěřila se, že trpěla velkými pochybnostmi o tom, kdo se jí vlastně líbí, a bylo pro ni velmi těžké se vším vyjít na povrch.

Dvaadvacetiletá rodačka z Ústí nad Labem, Andrea Havelková, odstartovala kariéru na YouTube již v roce 2013 a patří mezi první české youtuberky. Za sedm let, s pár krátkými přestávkami, zvládla nasbírat téměř 430 tisíc odběratelů a miliony zhlédnutí. Poslední video přidala však v prosinci roku 2020 a vystupuje v něm se svoji přítelkyní, tu však velmi dlouho tajila.

„Ve čtrnácti jsem měla kluka, i proto jsem možná sama sobě tvrdila, že jsem bisexuální. Slovo bisexuální mi přišlo méně strašidelné, protože stále bylo možné, že to jsou jen chvilkové myšlenky. Nějakou dobu jsem se fakt bála a styděla se za to, kdo jsem,“ přiznala Fallenka na Instagramu.

Nejvíce ji prý pomohl čas a lidé, které měla okolo sebe v době, kdy měla o své orientaci největší pochybnosti. „Za každou cenu jsem se snažila škatulkovat, protože jsem potřebovala vědět a uzavřít v sobě, co tedy jsem a nejsem. Byla to ale chyba, měla jsem se na to vykašlat, protože to přeci není podstatné,“ dodala.

Svěřila se i s tím, že svůj vztah tajila hlavně na sociálních sítích a na veřejnosti. Nechtěla, aby ji třeba někdo viděl, jak se drží s holkou za ruku na ulici. Ke změně myšlení ji podle jejích slov nejvíce pomohlo seznámení s queer lidmi a veřejný coming out, který ji zbavil všech strachů.

Bývalá youtuberka, která se zabývala natáčením vlogů a sketchů, je poslední roky nejvíce aktivní na Instagramu. Pyšní se zde téměř 500 tisíci sledujícími a nejvíce sdílí fotky z cest se svoji přítelkyní. Občas poskytuje rozhovory a spolupracuje s několika značkami. Nejčastěji propaguje oblečení a boty z Footshopu či zmrzlinu Ben&Jerry. Je také jednou z organizátorek charitativního projektu Save the Bazaar.

Témata: Fallenka