Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Youtuber FatDad | foto: Instagram.com

Známý odpůrce Shopaholic Adel FatDad je pod palbou kritiky. Sledující ho označují za příživníka

Bizarní influencerka Shopaholic Adel má kritiků nespočet. Nejvýraznější z nich je a vždy zřejmě byl youtuber FatDad. V poslední době ho však část sledujících osočuje z toho, že si na Adel postavil kariéru a jen se na ní přiživuje. Podle mnohých se často vyjadřuje velice nevybíravě.
  8:22

Shopaholic Adel se řadí mezi nejméně oblíbené influencerky u nás. Společně se svým partnerem Janem Kulasem se často vyjadřují velice nevhodnými způsoby, téměř každý týden jsou schopní vytvořit nějakou kauzu. Právě proti ní se rozhodl postavit youtuber vystupující pod přezdívkou FatDad. Prakticky veškerá tvorba kterou produkuje, je zaměřená na Adel. Nejen jeho sledující si toho začínají všímat a upozorňovat na to na sociálních sítích. Někteří ho osočují z toho, že se na Adel pouze přiživuje a na svém kanále dává prostor pofidérním lidem. Kritizovaný je i za to, jak se ve videích chová a vyjadřuje.

Lidí, kteří Shopaholic Adel kritizují, je celá řada. Často tak vznikají různá hnutí, ve kterých se lidé snaží influencerku ze sítí vystrnadit. Některá fungují, jiná zanikají. Jejich hlavním cílem nejčastěji je, aby Adel dostala na svých veškerých profilech ban. To se dokonce už nejednou povedlo a Adel si musela založit nový profil. Ze sítí však stále nezmizela, a tak její odpůrci nadále pokračují ve snahách ji z internetu odstranit.

Již zmíněný FatDad je v tvorbě obsahu ohledně Adel velice aktivní. V poslední době však právě za to začíná dostávat čím dál více kritiky ze strany veřejnosti. Někteří ho označují za příživníka, co si na Adel staví svoji kariéru. „Tragéd. Jen další příživník a Adélin parazit. Nedám číslo Adéle a tomuto chudákovi tím spíš,“ komentuje jeden uživatel pod příspěvkem na Facebooku. Mnozí mluví o tom, že je pokrytec. Sledující má vyzývat k tomu, aby Adel nedávali prostor a nesledovali ji. Přitom právě to dělá i on sám, ve svém obsahu se zaměřuje téměř jen na ni.

Nemálo uživatelů na sítích mluví o tom, že si podle nich FatDad nepřeje, aby Adel ze sítí zmizela. Jelikož o ní natáčí veliké množství videí, bez ní by se musel zřejmě soustředit na zdaleka jiný obsah, či na YouTube přestat natáčet „Údajně ji chce minimálně rok sundat ze sítí a když se někomu opravdu podařilo ji zrušit účet, tak panikaří, protože kdyby na sítích nebyla, tak nemá o čem točit,“ píše jedna uživatelka na Facebooku.

Jedna věc je informovat o tom, co Adel dělá a konstruktivně řešit její chování. To však podle mnohých uživatelů youtuberovi moc nejde. Nemálo z nich mluví o tom, že se i on často vyjadřuje velice nevybíravě a sprostě. „Já mu napsala slušně na instagram i YouTube, pustil se do mě. Nesnese kritiku a kope kolem sebe. Vypouští ven věci, které nemá ani podložené a ověřené,“ píše jiná uživatelka.

To, že se neostýchá se často k něčemu vyjádřit lehce nevybíravě, ukazuje na svém Instagramu. „A jak víme, pán mám malého šulína si rád přivlastňuje zásluhy. Ať tedy hodí video, kde je vidět zpráva z podpory, že to nebyl on. Pokud s tím má problém to dokázat, tak lže a j*bat ho. Nesmeknu ani klobouk a ani nepřetáhnu předkožku, kterou nemám,“ píše.

Děkuji všem se kterými jsem měl tu čest se vidět a celkově to byla paráda od A až do Z. #praha #friends #influencer #pohoda

27. dubna 2023 v 16:08, příspěvek archivován: 13. září 2023 v 12:28

Nemálo sledujících ho osočuje také z toho, že to dělá jen pro peníze. Pro takové uživatele má FatDad jasný vzkaz. „Nepotřebuji akutně peníze z YouTube. Tímto krokem jsem vám chtěl ukázat, že já to nepotřebuji. Já mám svojí práci, kterou dělám a YouTube dělám jako boční věc. Dělám to, protože mě to baví,“ říká FatDad ve svém videu. S velikým pochopením se však v komentářích neshledal. „Já myslím, že ty nechceš aby Adéla skončila. Co budeš dělat? Máš obsah založený na ní,“ píše do komentářů pod video jeden uživatel.

Redakce Antiyoutuber.cz kontaktovala i FatDada, aby se ke kritickým komentářům vyjádřil. Do vydání článku však nereagoval.

Témata: Shopaholic adel