Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Fatty Pillow | foto: Antiyoutuber.cz

Oslavil třicátiny, natáčí dál. Jak šel čas s FattyPillowem

FattyPillow, svým jménem Karel Sivák před pár dny oslavil třicáté narozeniny. Český youtuber a streamer točí videa již od roku 2014 a patří u nás tedy tak k usedlíkům na Youtube a Twitchi. Většina lidí, kteří začali ve stejnou dobu jako on se svou profesí již dávno skončili. Na Youtube má momentálně 815 tisíc odběratelů. Jeho tvorba se vyvíjí s ním, stejné tak jako image. Obojí se za ta léta markantně změnilo.
  19:00

Jméno Fatty Pillow se na české scéně objevuje už řadu let. Byl známý nejen díky obsahu na sociálních sítích, ale také kvůli váze. Řadil se mezi obézní lidi a částečně na tom zakládal svoji image. Tomu dal stopku a zhubnul již 50 kilo. Původně vážil 193 kilo. Váhu se snaží stále snižovat. Sám tvrdí, že nepřestane, dokud nebude plně spokojený. Progres postupně fotí a natáčí. Chtěl by být inspirací pro další lidi. Ze své hmotnosti si dříve dělal srandu a přiznával vášeň k nezdravému jídlu. „Věděl jsem, že mě moje váha jednou dostihne. Zničí mi život, zničí mi zážitky, zničí mi zdraví a potenciálně zkrátí život,“ nechal se slyšet. Proto se rozhodl pro změnu, se kterou mu pomáhá i neutuchající podpora ze strany fanoušků.

Dříve vydával zejména zábavná videa, k tomu i streamoval hraní her. I kvůli tomu ho někteří považují za českého průkopníka platformy Twitch. Jeho obsah v současnosti tvoří i videa o jídle, do některých klipů si zve i svou maminku.

Dříve se dal jeho obsah považovat za komediální, humorná videa naprosto dominovala. Z jeho tvorby sice humor nezmizel, i tak ale obsah nějakých změn a vývoje naznal. V poslední době se nebojí ve videích mluvit veřejně o své psychice.

Přiznal, že trpí psychickými problémy, dokonce depresemi. Na videu popisuje, jak jsou psychická onemocnění složitá a většinou je nemůže ovlivnit ani nikdo z jeho okolí. Přiznává se, že často trpí pocity obav, beznaděje a má řadu negativních myšlenek. Snažil se vyhledat odbornou pomoc a uklidňuje své fanoušky, že pokud mají psychické problémy, určitě nejsou jediní. Díky tomuto typu videí vzniklo mnoho pozitivních komentářů směrem k jeho osobnosti.

V kariéře Fatty Pillowa jde vidět velký progres. Začínal jako mnozí natáčením lehce bizarního obsahu. Nyní se posunul na další level a z influencera, který povídal o hrách a přejídal se, se stal člověk, který mladé lidi inspiruje a dodává jim pocit bezpečí.