Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Timothée Chalamet jako Willy Wonka. | foto: Profimedia.cz

Prosinec je za rohem. Do kin vstupuje Wonka, Aquaman a příběh Ferrari

I v prosinci jde do kin několik filmů, které by vám neměly uniknout. Willy Wonka potěší milovníky filmu Karlík a továrna na čokoládu, na své si přijdou i fanoušci komiksů, ale i rychlých aut.
  10:15

Prosinec je za rohem a kromě adventních trhů a vánočních nákupů má na programu i několik zajímavých filmových premiér. Na jaké filmy se v prosinci můžete těšit a zároveň se v sále kin schovat před mrazem?

Wonka

Film inspirovaný příběhem Roalda Dahla o majiteli čokoládové továrny Willy Wonkovi už sice slavnostní premiéru v Londýně měl, na plátna (nejen) českých kin se pro veřejnost dostane 14. prosince. Hlavní roli Willyho Wonky si střihl Timothée Chalamet. Příběh popisuje Wonkovu cestu od mládí, kdy prodával čokoládu v malém obchůdku, až po excentrického muže sršícího geniálními nápady, kterého zná celý svět. Kromě Chalameta ve filmu hrají například Keegan-Michael Key, Calah Lane, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Paterson Joseph a Matt Lucas.

Aquaman a ztracené království

Pokračování příběhu od studia DC o Aquamanovi. Děj filmu, který do kin vstoupí 21. prosince, se odehrává několik let po ději prvního filmu. Hlavní roli, stejně jako v předchozím filmu, ztvárnil Jason Momoa. Zajímavostí je, že výraznou ženskou roli měla v Aquamanovi sehrát Amber Heard, ta dokonce za svou roli dostala dvojnásobně víc, než za první díl, konkrétně dva miliony dolarů. Jenže kvůli soudu s Johnnym Deppem a skandálu kolem celého procesu, který výrazně poškodil reputaci herečky, bude mít její postava na plátně minimum času. Kromě ní a Jasona Momoa ve filmu hrají například Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Patrick Wilson či Ben Affleck.

Ferrari

Celosvětovou premiéru si film o Enzovi Ferrari odbude 25. prosince, u nás sice 4. ledna, i tak ho ale na seznam zařazujeme. Životopisný film popisuje cestu Enza Ferrari v roce 1957, pro něj náročném období, kdy mu zemřel syn a hroutilo se mu manželství i podnikání a značky Ferrari. Nakonec vyzkouší ještě jednu poslední možnost na úspěch a se svým závodním týmem se přihlásí do závodu na tisíc mil přes Itálii, známý jako Mille Miglia.Příběh filmu se dotýká i příběhu rodiny a závodů formule 1.