Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Ukrajinská influencerka Ilona Chernobai si na festivalu v Cannes potřísnila šaty krví, upozorňovala na ruskou agresi. | foto: Profimedia.cz

Ukrajinská influencerka se v Cannes polila falešnou krví. Protestovala proti ruské okupaci

Filmový festival v Cannes je pro mnohé jednou z nejprestižnějších akcí roku. Na jednu z premiér vyrazila i ukrajinská influencerka Ilona Chernobai. Po chvíli vytáhla ze šatů pytlíky s falešnou krví a vylila je na sebe jako symbol vzdoru proti ruské okupaci. Ochranka ji okamžitě odvedla.
  10:35

Šestasedmdesátý ročník filmového festivalu v Cannes se pomalu blíží ke konci. Na červeném koberci se mnoho celebrit snaží předvést svůj nejlepší outfit. Jedné z premiér se zúčastnila i ukrajinská influencerka Ilona Chernobai. Tu musela nakonec ochranka ze sálu vyvést, polila se totiž zvířecí krví.

Chernobai se živí jako trenérka a na Instagramu ji sleduje přes milion uživatelů. Na červeném koberci se objevila v šatech v modré a žluté barvě, což mělo reprezentovat barvy vlajky Ukrajiny. Po chvíli, co se na schodech objevila, vytáhla ze šatů dva pytlíčky s červenou tekutinou, které následně roztrhla a na sebe i šaty vylila. Ochranka ji okamžitě zastavila a odvedla pryč.

„Na červený koberec festivalu v Cannes jsem přišla v šatech v barvách naší vlajky a polila jsem se červenou barvou. Využila jsem své šance a tímto činem připomněla, co se děje na Ukrajině,“ napsala Chernobai ve svém příspěvku na Instagramu. Svým činem chtěla jednoduše podpořit ukrajinský lid, který žije na okupovaných územích.

Ukrajinská influencerka se na Instagramu také svěřila, že už nemůže pokračovat ve sdílení příspěvků ohledně situace na červeném koberci. Instagram všechny příspěvky totiž údajně podle jejích slov ničí. „Mému profilu hrozí odstranění. Jsem ale moc ráda, že se o mém činu dozvěděla i světová média. Nemělo by se na nás zapomínat,“ popsala Chernobai.

Na Instagramu se také svěřila, že má v současnosti zákaz vstupu na festival a mnoho dalších akcí. Prý to ale stálo za to. Udělala totiž to, co musela a v srdci je stále s Ukrajinou.

Její čin na sociálních sítích vzbudil mnoho ohlasů. Tisíce uživatelů influencerce píšou podpůrné zprávy a jsou na ni hrdí. „Jsi opravdu silná a odvážná. Tohle potřebujeme,“ píše jeden z komentujících. Na sociálních sítích se mimo jiné také objevilo video, jak ji ochranka odvádí ze sálu pryč. To však vzbudilo mnoho negativních komentářů. Podle mnohých totiž byli příslušníci ochranky na influencerku příliš tvrdí.