Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Youtuber Fizi | foto: instagram.com/silenyfizi

Za tento rok si Fizi vydělal přes 20 milionů korun. Inspiruje se v USA?

Youtuber Fizi patří na české scéně k těm neznámějším. Jeho kanál má bezmála osm set tisíc odběratelů. Jeho tvorbu mnozí kritizovali i proto, že cílila hlavně na malé děti. Za poslední dobu se však jeho videa poměrně proměnila. Od pranků a challengí se posunul k propracovanějším videím. Notnou dávku inspirace bere ale od amerického youtuber Mr. Beasta.
  11:17

Přizval do svého kanálu kamarády a založil Fizicrew. Sledovanost u jeho videí se začala pohybovat okolo několika milionů. Jeho fanouškovská základna čím dál víc rostla.Obsah jeho videí se z vcelku normálních videí změnil ve výstřední a bizarní. Místo prancallů začal natáčet videa kde se vykoupal ve vaně plné okurek, či horké čokoládě. To je příběh začátků jednoho z nejpopulárnějších českých youtubových kanálů Fizistyle, za kterým stojí Filip Zima, publiku známý spíše jako Fizi.

Fizi je výstřední jak stylem chování, mimikou, tak i tím, jak mluví. Slova protahuje a dává na ně silný důraz. Jeho a celé fizicrew herecké výkony jsou velice přehrávané. Jde však vidět, že obsah videí se postupem času vyvíjí. Zatímco dříve natáčel spíše pranky, různé challenge a podobně, dnes se snaží do videí investovat více času, ale i peněz. Notnou dávku inspirace pak čerpá od slavného amerického youtubera Mr. Beasta. Některá jeho videa kopíruje prakticky doslova, například squid game v realitě, či stírání losů.

Sledovanost u jeho videí za poslední dobu lehce klesla z milionů na statisíce. To by ale Fizimu nemuselo moc vadit. Dle magazínu Forbes je momentálně nejlépe placeným youtuberem v Česku. Fiziho největší příjmy jdou z jeho e-shopu, který promuje skoro v každém videu a kde ročně prodá dětem merch za skoro 23 milionů korun. Sortiment Fiziho e-shop je poměrně rozmanitý. Nenajdeme na něm pouze klasický merch jako trička či mikiny. Koupit si tam fanoušek může spoustu hraček od Nerf pistolí, Barbie panenek až po stolní hry.

V nejnovějším videu si Fizi pronajal celé pražské obchodní centrum Palladium a uspořádal v něm hru na schovávanou s českými influencery. Poslední koho našel vyhrál sto tisíc korun. Stejné video natočil před měsícem Mr. Beast.

Témata: Fizi