Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Fizi | foto: IG: @silenyfiziAntiyoutuber.cz

Youtuber Fizi zapálil a utopil elektroniku za desetitisíce. To všechno jen kvůli videu

Youtuber Fizi je na sociálních známý svými mnohdy bizarními videi. S přáteli ale vytvořili novou challenge, která spočívá v tom, že kolo štěstí rozhodne, jestli vybranou věc zapálí, utopí a nebo někomu dají. Zničili tak produkty za desetitisíce korun a fanoušci to nechápou.
  19:21

Český youtuber Fizi, vlastním jménem Filip Zima, tvoří videa především pro mladší publikum. Své fanoušky se snaží pobavit různými způsoby, točí pro ně různá zábavná a trendová videa. Teď vymyslel poměrně bizarní challenge, ve které mimo jiné zapaluje boty nebo potápí elektroniku.

„Na tohle video jsme nakoupili hodně věcí a o jejich osudu rozhodne kolo štěstí,“ směje se Zima na začátku nového videa. Ve videu potom s přáteli vybírají z nakoupených předmětů, roztočí kolo štěstí, které rozhodne, zda mají daný předmět potopit, zapálit nebo někomu darovat. Na výběr mají například mezi dortem, větrákem, teniskami nebo Playstationem 5.

„Teď tady máme tenhle větrák, doufám, že na kole štěstí padne darovat, nechce se mi ho ničit,“ říká Zima. Nakonec ho však musí potopit, takže následuje záběr, kdy ho hází do řeky. Podobně to je se všemi předměty a poměrně bizarní video uzavírá osud Playstationu, který Zima zapaluje. „Na tomhle si už nikdo asi moc nezahraje,“ směje se.

Fanoušci jsou z videa poměrně rozpačití. Mnozí z nich nechápou, proč něco podobného vlastně vzniklo. Myslí si, že ničit produkty v hodnotě desítek tisíc není v pořádku a už vůbec by se tyto ani jim podobné činy na sociálních sítích prezentovat neměly. „To jste mi mohli radši něco dát a nic jste ničit nemuseli,“ píše jedna z komentujících.

„To video je evidentně vytvořené proto, aby šokovalo a naštvalo sledující,“ myslí si Radion Drozdon, na sociálních sítích vystupující pod přezdívkou Rady. „Na YouTube jsou sice i horší věci, dětem bych to ale neukazoval,“ dodává.