Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Fizi má španělský kanál | foto: Antiyoutuber.cz

Fizi se snaží prosadit za hranicemi. Založil si španělský kanál, reakce jsou posměšné

Český youtuber Filip Zima alias Fizistyle se snaží prosadit i za hranicemi. V létě si založil kanál, na který přidává videa se španělským dabingem. Příliš velkému úspěchu se zatím, na rozdíl od tuzemského trhu, netěší. Fanoušci se vysmívají nepovedenému dabingu.
  18:00

Mnoho českých a slovenských youtuberů se snaží prosadit i v zahraničí. Opat, Pppeter či Baxtrix se dali na tvorbu videí v angličtině a mají tak větší dosahy. V jejich šlépějích kráčí i Filip Zima, neboli Fizi či Fizistyle, ten se ale rozhodl pro expanzi na španělský YouTube.

Zima má na českém YouTube kanále více jak 750 tisíc odběratelů, což mu ale nestačilo, a tak se v červenci rozhodl založit si i španělskou verzi. První video ve španělštině vydal na konci října a od té doby zveřejnil ještě další dvě. I bez propagací a reklamy se pyšní tisíci zhlédnutími. Počet odběratelů je ale stále pouze v řádu stovek.

Tvorbu ve španělštině od té české neodlišuje, ba naopak, na kanál postuje stejný typ videí. Je navíc jasně poznat, že obsah byl nejprve namluven v jiném jazyce a španělský dabing je k němu pouze přidaný. Tím se Fizi od svých kolegů z branže také odlišuje, jelikož většina z nich mluví rovnou anglicky.

Zatímco od většiny španělských sledujících získává Zima v komentářích podporu, ti čeští se dělí na dvě skupiny. Jedna se mu vysmívá a dabing považuje za velmi nepovedený. Druhá ho naopak podporuje a píše mu, jak mají videa ve španělštině velký potenciál.

„Ne, tohle ne prosím, v češtině mi to stačí,“ stojí pod jedním ze španělských videí. „Je to geniální tah, ve Španělsku moc takového contentu nemají. Nedivím se, že Fizi si zvolil španělštinu. Navíc, Španělům je jedno, že je to dabované, hlavně, že tomu rozumí,“ zaznívá v jiném.

@sloth_raked #fizistyle #espanol #fyp #youtube #slothraked ♬ původní zvuk - Ten kukláč👁️👄👁️🖤

O Fiziho španělském kanále Čechy poprvé informoval tiktoker s přezdívkou Sloth_raked. Video s názvem „Víte o tom, že Fizi má španělský kanál?“ se chlubí více než 70 tisíci zhlédnutími. To způsobilo také nával českých fanoušků na Fiziho španělském kanále. Lidé na TikToku Fiziho, díky jeho nové zahraniční expanzi, přirovnávají k Mr Beastovi.

Témata: Fizi