Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Veletrh For Games | foto: https://forgames.cz/Antiyoutuber.cz

V Letňanech se konal veletrh For Games. Vítěz Sazka eLegaue získal půl milionu

První víkend v říjnu proběhl na výstavišti PVA EXPO v pražských Letňanech veletrh videoher a interaktivní zábavy For Games. Na akci se sjeli všichni milovníci her a cosplayů. V rámci veletrhu probíhal i největší esportový turnaj v Česku s názvem Sazka eLeague. Výherci si odnesli půl milionu korun.
  17:00

Na výstavišti PVA EXPO v Letňanech se o víkendu konal veletrh For Games. Na své si přišli milovníci počítačových her a cosplayů. Na akci bylo v prodeji mnoho nadupaných počítačů a ty nejnovější verze všech možných her. Veletrhu se zúčastnila i hvězda League of Legends, streamer Xnapy. V rámci festivalu také probíhal turnaj Sazka eLeague ve hře CS:GO. Výherci obdrželi půl milionu korun.

Stánky na festivalu se prezentovali různé IT a gamingové společnosti. Nabízeli zde k prodeji zejména počítače a jejich příslušenství, počítačové hry a různé cosplay oblečení postaviček z PC her. Nechyběli ani sběratelské karty nebo plastové figurky hlavních hrdinů her a anime. Svůj stánek na veletrhu měly i esportové či marketingové společnosti.

Mimo prodejních stánků měli návštěvníci festivalu možnost vyzkoušet si herní simulátory, které vás dostanou do dění Formule 1, či se přesunout do virtuální reality. Jednou z hlavních příčin pro návštěvu mladých kluků se zájmem o esport byla i účast streamera Xnapyho. Na veletrhu probíhalo jeho Meet and Greet. Rozdával své autogramy a každý návštěvník měl možnost si s ním popovídat.

Peakem veletrhu byl největší esportový turnaj v Česku s názvem Sazka eLeague. Turnaje ve hře CS:GO se zúčastnilo mnoho herních týmů, finanční odměna v řádu tisíců korun čekala na čtyři nejlepší. Pro vítěze bylo připraveno půl milionu korun. Za stříbro tým bral sto tisíc, za bronz padesát tisíc a za bramborovou medaili obdrželi hráči pětadvacet tisíc korun.

Do finále se probojovala eSuba, která je nejúspěšnější herním týmem v Česku i na Slovensku. Stála proti poměrně novému týmu s názvem Enterprise. Poměrně těsný turnaj nakonec vyhráli Enterprise a připisují si na své konto první výherní titul z této soutěže. Bronz bral tým Sinners, který zvítězil nad Entropiq Prague.