Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Dog Point | foto: Facebook.com

Za nablblým českým songem Hafo měla být podpora útulku. Ten peníze ze sbírky neviděl

Frank Wild koncem minulého roku vydal bizarní song Hafo ve spolupráci s OnlyFans tvůrkyní Kafuu. Song má překvapivě velikou úspěšnost momentálně s více jak třemi miliony zhlédnutími na YouTube. Na konci videoklipu vyzval Wild veřejnost k finanční podpoře psího útulku. Měl pro něj založit i sbírku. S útulkem však od té doby nekomunikuje a žádné peníze předány nebyly.
  18:00

Umělec Frank Wild je známý pro svou bizarní tvorbu. Ta mu však ale funguje. Poslední song, který vydal ve spolupráci s Annou Hamannovou alias Kafuu má enormní úspěch. Videoklip s psí tématikou pobavil, ale i znechutil nejednoho sledujícího. Wild měl také na křtu videoklipu oznámit sbírku, kterou založil na podporu psího útulku Dog Point. S tím však nyní nekomunikuje a žádné peníze nepředal.

Na konci videoklipu krátkou větou vyzval sledující k podpoře právě útulku Dog Point.

„A podpořte psí útulek Dog Point,“ nabádá Wild k podpoře. Jenže tato část videoklipu byla následně smazána a nyní video končí v polovině titulků. Mezi diváky se tak začalo spekulovat proč výzva k podpoře psího útulku zmizela a zda je avizovaná podpora stále aktuální.

Zřejmě tomu tak doopravdy není.

„Zmínka byla z videa stažena na naší žádost,“ vyjádřil se útulek Dog Point pro antiyoutuber.cz k tomu, proč část z videoklipu zmizela. Na spolupráci prý původně s Wildem domluveni byli. Jenže poté, co videoklip vyšel, zjistili, že to není to, co od slibovaného psího tématu očekávali. O videoklipu se tak chtěli distancovat. Wild jim vyhověl tím, že zmínku o nich z videa smazal.

„Zeptal se nás na souhlas k tomu, že na křtu bude uspořádaná sbírka pro náš útulek. S tím jsme samozřejmě souhlasili,“ řekla pro blog givt.cz ředitelka Dog Pointu Michaela Zemánková. „Pod pojmem silně psí tématika jsme si představovali rozhodně něco jiného. Omluvili jsme se, že s tímto být spojováni nechceme. Náš útulek sledují i děti, a není to úplně vhodné,“ doplňuje Zemánková.

Odkaz na jejich stránky a zmínka o útulku z videoklipu tedy zmizela. Křest proběhl, ale peníze nikde. Od té doby s útulkem nikdo nekomunikoval, i když Wild údajně slíbili, že se po křtu ozve.

Zemánková však neodsuzuje Wilda, spíše naopak. Oceňuje to, že se influenceři s větším dosahem snaží pomoct dobré věci. „Když nás oslovili, nepřišlo nám na tom nic divného, ani škodolibého. Ale klip, který vyšel, nás šokoval,“ doplňuje Zemánková.

Toho, že se něco děje si všimli i sledující.

„Sranda je, že už na konci chybí ta poznámka o podpoře Dog Pointu,“ napsal do komentářů pod video jeden uživatel. „Vypadá to, že se od toho Dog Point distancoval,“ napsal další. To, proč tedy o útulku ve videoklipu není zmínka je již vysvětlené. Proč však Wild už od té doby s útulkem nekomunikuje je záhadou. Spekuluje se o krádeži peněz, i o špatné komunikaci. Na dotazy redakce antiyoutuber.cz do vydání článku nereagoval.

Témata: Kafuu