Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

František Hrom | foto: Instagram.com

Tiktokter František Hrom se proslavil za necelý měsíc. Jenže není reálný, hraje ho herec

Miluje sekery, má super účes a nesnáší krtky. Bizarní, avšak velice oblíbený tiktoker František Hrom získal na TikToku za necelý měsíc přes 168 tisíc sledujících. Ukázalo se ale, že František není František, ale Lukáš. Jedná se pouze o vymyšlenou postavu, kterou hraje herec.
  18:00

Tiktoker František Hrom je na české scéně nováček, natáček začal teprve začátkem února. Už jeho první video však mělo veliký úspěch a doposud má přes 1,5 milionu zhlédnutí. Jeho ostatní videa nezaostávají a dosahují ke stovkám tisícům až milionu zhlédnutí. Veřejnost si zamilovala jeho chování, ale i to, že ráčkuje. Dokonce i další uživatelé začali tvořit edity z jeho obsahu a Hrom se postupně stával čím dál více virálním. Veliká změna však nastala, když fanoušci zjistili, že je to celé fake.

@frantisekhrom Moje sbirka sekerek #zemedelecfrantisek ♬ original sound - František Hrom

Shopaholic Adel už nikoho moc nezajímá, Lukáš Kril je ve vězení, a tak veřejnost začala hledat po nové bizarní postavě. Tu tedy dostala v podobě Františka Hroma. V kombinaci s jeho nevšedním účesem, ráčkováním a stylem chování, perfektně zapadal do toho co uživatelé chtěli. Jeden z nich však odhalil, že je to celé podvod. František Hrom je totiž ve skutečnosti Lukáš Duchek.

Je to manžel, otec a spolumajitel Bistra v Domažlicích. Tam se také i narodil a vystudoval střední odborné učiliště. S manželkou se potkali ve Švýcarsku, jako tehdejší kolegové číšníci v italské pizzerii. Začali společně cestovat a objevovat nové kultury. Přitom se do sebe zamilovali. Rozhodli se tak, že si společně otevřou kavárnu. To chtěli uskutečnit ve Švýcarsku, což se nakonec nestalo, kvůli miminku, které se jim narodilo. Řekli si tak, že se společně, jako rodina vrátí do Česka a rozjedou svůj podnik zde. Nyní mají kavárnu v Domažlicích.

Hrom je tedy pouze postava, kterou hraje Duchek. Veřejnost však překvapivě z většiny není zklamaná. Ačkoliv je to zaskočilo, tak smutní nejsou. Hroma sledovali hlavně kvůli tomu, že je vtipný. „Koukám se na něj, kvůli tomu že mě baví jeho tvorba a ne kvůli tomu, kdo to je, nebo jak vypadá. Pro mě se nic nemění,“ napsala do komentářů pod odhalující video jedna uživatelka. „Mně to bylo jasný už od začátku a bylo mi to úplně jedno. Je to geniální komediant na kterého se skvěle kouká,“ napsal další.

Uživatelé si samozřejmě také nemohli odpustit propojení Hroma s Kazmou. „Stejně v tom od začátku jede Kazma, to je přece jasný,“ diskutuje uživatel v komentářích o propojení Hroma s Kamilem Bartoškou.

@filasmid13 #foryou #foryoupage #františekhrom @František Hrom ♬ original sound - .dybala.szn

Redakci antiyoutuber.cz se povedlo zkontaktovat manažera Duchka. Nemají však prý zájem se k situaci vyjadřovat. Jak tedy postava Františka Hroma vznikla není zatím jasné. Jestli šlo například o peníze, či slávu se neví. Duchek si však už za tak krátkou kariéru na sociálních sítích díky této postavě vydělává. Založil si účet na HeroHero, kde si za měsíc vydělá zatím zhruba čtrnáct tisíc korun.