Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Youtuber a influencer Freescoot, vlastním jménem Jakub Smrek se vydal do Turecka na další estetickou operaci. | foto: https://www.instagram.com/freescoot/Antiyoutuber.cz

Freescoot opět vyrazil na zákrok do Turecka. Nechává si opravit zuby

Turecko se v posledním desetiletí stalo synonymem pro levné a dostupné estetické operace. Na svou další po nedávné transplantaci vlasů zamířil i youtuber a influencer Jakub Smrek, známý jako Freescoot. Tentokrát jel do Turecka zvelebit svůj chrup.
  15:00

Youtuber a influencer Freescoot, vlastním jménem Jakub Smrek, je po transplantaci vlasů na další estetické operaci a opět v Turecku. Tentokrát si nechává udělat zubní korunky ze zirkonu, o celém průběhu zákroku informuje své fanoušky. Stejnou operaci v Turecku před lety podstoupila i hvězda filmů pro dospělé Karolína Urbanová, známá pod pseudonymem Daisy Lee, kdy se svěřila, že byl její chrup ve špatném stavu, hlavně kvůli konzumaci drog.

Na svých Instagram stories se Freescoot dělí o celý průběh včetně cesty. Popisuje výhody agentury, se kterou se na zákrok vydal. Velmi vyzdvihuje, že má k dispozici delegátku, která mluví jak česky, tak turecky a anglicky. Předoperační vyšetření prý zahrnuje odběry krve, rentgen zubů a fotografii před zákrokem. Pak následuje broušení zubů, aby na ně korunky dobře sedly. Freescoota čeká i odlitek a poté mu nalepí dočasné zuby na několik dní. Pro zirkon se prý rozhodl z důvodu jeho pevnosti a podobné struktuře s pravými zuby.

Zubní korunky se používají, pokud má zub rozsáhlý kaz způsobený kouřením, špatnou hygienou zubů nebo jinými faktory životního stylu a není dostatečná struktura zubu, aby se do něj vešla výplň nebo vložka. Případně se také používají k posílení a obnově funkčnost stávajících zubů a zároveň je chrání před zraněním a zlomením.

Operace je poměrně nákladná. Zirkonové korunky u nás vycházejí v přepočtu osm tisíc za kus. V Turecku operace vyjde zhruba na polovinu, celý chrup včetně cesty a ubytování vyjde tedy na částku kolem dvou set tisíc.

Freescoot se zároveň netají tím, že je s minulou operací spokojený. To je pravděpodobně také důvodem, proč vyrazil na svou další estetickou operaci opět do Istanbulu.

Témata: Freescoot, Daisy Lee