Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

David Pražák | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Fregamerova zpověď: těhotenství bylo výmysl, na sázkách nevidí nic zlého. Teď ho živí výroba kebabu

Fregamer se nedávno rozhodl odejít ze sociálních sítí. Je v Německu a pracuje v kebabu. Pro redakci Antiyoutuber.cz poskytl exkluzivní rozhovor ve kterém vysvětlil mnohé kauzy kolem něj. Přiznal se, že si celé těhotenství vymyslel. Nejednalo se ani o jeho partnerku se kterou měl čekat dítě, jako spíše pouze o kamarádku. Za svojí spoluprací s poradenstvím AIBET si stojí.
  18:00

Bývalý partner bizarní influencerky Shopaholic Adel David Pražák alias Fregamer je v Německu. Nedávno údajně ukončil své působení na sítích a odstěhoval se za hranice, kde momentálně pracuje jako výpomoc v prodejně kebabu. Jeho kariéra na sociálních sítích je poměrně spletitá a plná různých pikantních kauz. Největší jméno si zřejmě udělal jako partner Adel. Nebýt jí, tak nikdo neví, kdo Fregamer je, tvrdí někteří uživatelé. Jakožto dá se říct influencer si měl nemálo peněz přivydělat ze spoluprací. Někteří však tvrdí, že společnost, kterou propagoval je zvláštní. Fregamer ji obhajuje a tvrdí, že je legitimní. Teď se ale ukazuje, že Fregamer nemá problém na sítích lhát.

@jayk_7777 New image ✂️ #fregamercz #dafča #hairstyle #foryou #fyp #davidprazak ♬ Bounce When She Walk - Ohboyprince

Do Německa se odstěhoval údajně kvůli tlaku a kritice na sociálních sítích. Vadilo mu hlavně prý, že se někteří jeho sledující pouštěli do jeho přítelkyně. „Já jsem si řekl, že tohle nehodlám trpět, když ona za to nemůže. Tak jsem se rozhodl na dobu neurčitou odejít ze sítí,“ říká pro Antiyoutuber.cz Fregamer. Celý jeho odchod ze sítí byl poněkud zvláštní a nevšední. Nasedl na nafukovací matraci a po Labi se vydal do Německa. Netrvalo to dlouho a na cestu se prý vydal pěšky. V Německu má momentálně pobývat sám v menším bytě. „Bydlím kousek od kebabu v Německu, v Drážďanech. Je to malinký byt jedna plus jedna,“ vysvětluje Fregamer.

Ačkoliv zřejmě nemá rozsáhlé jazykové schopnosti, anglicky se prý domluví, což se zdá, že na jeho pracovní pozici stačí. „Co se týče výplaty, tak to je o hodně lepší. Pracuji jako pomocný kuchař,“ říká Fregamer. Svěřil se tedy, že finančně na tom zřejmě v poslední době nebyl vůbec zle. „Upřímně na tom finančně v pořádku jsem. Furt to mám vše v pořádku. Jsem na tom dobře a furt mi i něco zůstává,“ říká. Finance bylo jedno velké téma, které uživatelé ohledně Fregamera řešili.

Zároveň si přitom Fregamer ve videu s matrací na cestě do Německa, které na některé diváky působí nahraně, stěžoval, že nemá ani peníze na benzín. Kvůli tomu si, pro mnohé nepochopitelně a se snahou získat sledovanost, pro cestu vybral zmíněnou nafukovací matraci.

miminko moje milovaný nedám jsi jenom můj princ miluju tě lásko moje ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤navždy spolu ať se děje co se děje všechno spolu zvládneme lásko moje ❤❤❤❤❤❤❤

22. července 2023 v 20:48, příspěvek archivován: 3. srpna 2023 v 13:27

Zároveň se kolem Fregamera šíří spekulace, že má jisté staré paní dlužit hodně peněz. Zvěsti podporuje i současný partner Shopaholic Adel Jan Kulas.

Mělo jít o tchyni slečny, která Fregamera u sebe ubytovala. Ta podle některých měla Fregamerovi půjčit určitou částku, kterou jí prý dodnes nevrátil. On však tvrdí, že si nic nepůjčoval. „To nejsou žádné dluhy. To jsou kecy,“ říká. Podle Fregamera si tak zřejmě vypočítali podle nákladů, které měli na jeho stravu a ubytování konkrétní částku, kterou jim má dlužit. On však tvrdí, že to nedává smysl, jelikož na věci v domácnosti přispíval ze své výplaty.

Dluh, který podle Kulase má, je také součástí podmínky, že s ním půjde do zápasu v bojové organizaci Clash of the Stars. Kulas říká, že se ním půjde bojovat, až dluhy splatí. Fregamer si ale myslí, že žádný zápas vůbec nebude. „Adéla ho nepustí kvůli tomu, že na ni byl údajně sprostý na streamu. Oni oba dva neví, co mluví. Říkají, že jim nechtějí dát sto tisíc. On ale rozhodně nemá hodnotu sto tisíc,“ říká. Tvrdí také, že s Kulasem Adel manipuluje. „U ní člověk neví, co čekat,“ doplňuje.

22. července 2023 v 20:46, příspěvek archivován: 3. srpna 2023 v 13:26

Nejzásadnější odhalení však je, že Fregamer lhal ještě o další věci. Mnoho uživatelů před časem překvapilo, když Fregamer oznámil, že s partnerkou čeká dítě. Nemálo věcí na tom však nesedělo. Podle toho, kdy tvrdil, že dítě počali, se zdálo, že to bylo ještě v době, kdy byl s Adel ve vztahu. Nyní se redakci Antiyoutuber.cz přiznal, že si to celé vymyslel. „Tato věc byla nahraná s kamarádkou. Domluvili jsme se, že budeme krýt moji přítelkyni, aby nebyla na sociálních sítích. Adéla se pak od jedné osoby dozvěděla, že ta kamarádka pro mě má nějaké překvapení,“ popisuje Fregamer poměrně zmateně, jak to celé mělo být.

Adel tak prý začala tvrdit, že se jedná o těhotenství a že je to hloupost, jelikož ona musí být ta, co bude mít dítě jako první. Fregamer toho tak využil, jelikož ji chtěl zřejmě naštvat. „Tak jsme ji při tom nechali,“ říká. Žádnou přítelkyni se kterou by měl čekat dítě tedy neměl. Jednalo se pouze o kamarádku se kterou si chtěl vystřelit z Adel.

Obhajoba sázek

Veliké téma na sítích byly tedy také Fregamerovy finance, spolupráce a zaměstnání. V jeden čas velice aktivně, stejně jako známý youtuber Marek „Datel“ Valášek, propagoval sázkové poradenství AIBET. Uživatelé ho za to na sítích odsuzovali. Tvrdili, že se jedná o pofidérní společnost, se kterou by rozumný influencer spolupracovat neměl. Fregamer na to má jiný názor. „Za mě se tam nic špatného neděje, protože to je čistě jen sázkové poradenství,“ říká. „Využívá to umělou inteligenci. Dejme tomu, že to vezme všechny zápasy Sparty a Slavie za pět let a z toho to vypočítá. Ty ceny tam za to jsou ještě v pohodě,“ hájí Fregamer AIBET.

Proč tedy neměl na benzin a musel se do Německa plavit po vodě a následně jít údajně pěšky, nevysvětlil.

@jayk_7777 Dafča na víkend doma v Děčíně ✌️ Přivedl ssebou i parťáka. Dnes ( možná ) po 22.h. stream. HonzaNaLovu - JayK_7777 Další videa již brzy. #fregamercz #koleso #kolesooriginal #dafča #labe #strejda #foryou #fyp ♬ Dramatic Epic Orchestra - BFCmusic

Většinu uživatelů na sítích také velice zajímalo z čeho všeho si Fregamer vydělává. Jistou částku tedy bral ze spoluprací, do kterých on sám zahrnuje AIBET a prací v Candy Life. Jeho hlavní pracovní náplň měla být v Mladé Boleslavi v továrně V Candy Life pracoval prý jako brigádník. Nemělo ale jít pouze o natáčení videí, ve kterých balil objednávky zákazníků. „Normálně jsem připravoval objednávky, balil jsem je a při tom jsme některé z nich přímo natočili,“ vysvětluje. Ve škodovce byl prý zaměstnaný na hlavní pracovní poměr. Odešel z ní jen kvůli tomu, že se chtěl přestěhovat do Německa.

Témata: David Pražák