Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Hra Stray momentálně vede platformě Steam. | foto: BlueTwelve Studios/Annapurna Interactive

Co si zahrát v létě za hru? Steamu vládne kočiči hra Stray

Jindy klidný prázdninový měsíc přinesl herní novinku. Hra Stray je hitem nejen na platformě Steam, kde je nejlépe hodnocená, ale i na sociálních sítích. Díky vtipným reakcím domácích mazlíčků se šíří rychlostí blesku.
  8:30

Herní novinka Stray na sebe poutala pozornost už před jejím vydáním. Kočičí adventura má pěknou grafiku, jednoduchou hratelnost, zajímavé zasazení a roztomilého hlavního protagonistu. Pro hráče jde o příjemné překvapení letošního léta. 

Na platformě Steam, na které jde koupit široké spektrum her, je Stray nejlépe hodnocenou. Kladně hru hodnotilo, tedy jí dali palec nahoru, přes 95 procent uživatelů, kteří ji zakoupili a hodnotili. Těch bylo přes 40 tisíc. 

Po prodejní stránce se hře daří také. Těsně po vydání ji hrálo 60 tisíc uživatelů. Tím s přehledem pokořila rekord společnosti Annapurna Interactive, která hru vydala. 

O co ve hře jde? Hrajete za toulavou kočku, která se ztratila od kamarádů. Cílem je se k nim ve zdraví vrátit. Nejde ale jen o to, hra má spoustu vedlejších příběhů.

V poslední době se jí ale velmi daří i na sociálních sítích. Uživatelé zbožňují domácí mazlíčky a především psy a kočky. Aktuálně dominují videa a fotky zvířátek reagujících na hru. 

Ač je hra venku teprve chvíli, je evidentní, že hráči a fanoušci hru milují. Ať se jí povede v budoucnu jakkoli, jedná se o příjemné odlehčení léta. 

Odkaz