Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

V listopadu proběhlo MČR ve hře CS:GO a MS ve League of Legends | foto: Antiyoutuber.cz

Kvůli mistrovství světa League of Legends smutní i Opat04. Česko má šampiony v CS:GO

První listopadový víkend se nesl ve znamení gamingu. Zatímco v Brně se odehrávalo mistrovství České republiky v CS:GO, v San Franciscu probíhalo mistrovství světa v League of Legends. Vítězové českého šampionátu nepřekvapili a zkompletovali hattrick. U světové soutěže to bylo napínavější, předpokládaný vítěz skončil druhý.
  1:00

Jméno vítěze mistrovství České republiky ve hře CS:GO ze sestavy Sinners nikoho moc nepřekvapilo, mistrovství světa v League of Legends zbořilo všechny předpoklady na vítěze. Korejský hráč Faker se čtvrté výhry nedočkal.

Čeští fanoušci gamingu se první víkend v listopadu sjeli do Brna na MČR ve hře CS:GO. Mistrovství se zúčastnilo osm nejlepších českých týmů a do boje o medailové pozice se dostaly týmy Sinners, eSuba, Dynamo Eclot a Enterprise.

Na základě bodů se pak rozhodlo, že o zlato budou bojovat týmy Sinners a eSuba, o bronz pak zbylé dva. Týmu Enterprise se v sobotu nedařilo tak, jak by předpokládal a tak se v nedělním finále snažil do toho dát vše. Dařilo se jim v první polovině, ale Dynamo Eclot se nakonec vzpamatovalo a bralo republikový bronz.

Týmy Sinners i eSuba velmi toužily po zlatu, ale to si odnesl pouze jeden. Souboj byl velmi vyrovnaný a vyžádal si dokonce prodloužení, ve kterém vedla eSuba. Nebyli by to ale Sinners, kdyby do hry nedali veškeré síly a ve finálním Overpassu zvítězili nad eSubou 11:4. Pro Sinners je to třetí zlato v řadě.

Mistrovství světa v League of Legends bylo plné emocí

Světoví fanoušci League of Legends se museli sjet do amerického San Franciska, kde 13. listopadu vyvrcholilo finále mezi profíky v esportu. Do finále se probojovaly týmy T1 a DRX, které proti sobě v závěrečném zápasu postavily své nejlepší hráče. T1 zvolil Sang-hjoka známého po přezdívkou Faker, který jim zajistil vítězství v předchozích třech letech. DRX zvolil Kim Hyuk-kyue známého pod přezdívkou Deft.

Faker se bohužel čtvrtého vítězství nedočkal a smutní kvůli němu celý herní svět. Hra byla celou dobu velmi těsná a rozhodovaly jen opravdu malé chyby, které nakonec hrály ve prospěch Defta a jeho týmu. Finále však opět ukázalo, že hernímu světu vládne Jižní Korea, odkud oba finálové týmy pochází.

Pro Deft se jedná o zápis do historie, jelikož se od roku 2014 ani jednou nedostal přes semifinále. Nyní si odnáší známou trofej Summoner’s Cup. Příznivci Fakera jsou z prohry velmi smutní. „Fakerovi jsem to hrozně přál. Už není nejmladší a bojím se, že skončí s hraním,“ vyjádřil se na sítích český streamer Opat04.

Mistrovství světa v League of Legends se navíc stalo druhou nejsledovanější událostí v esportu. Finálový souboj Defta a Fakera sledovalo více jak pět milionů lidí. Prvenství přesto stále drží mistrovství světa ve hře Free Fire, které probíhalo v roce 2021.

Témata: Opat04