Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Tiktokerka Ghufran Sawadi byla zastřelená. | foto: Twitter.com

Známou tiktokerku zastřelili v jejím autě. Záběr z vraždy nyní koluje na sítích

Záběr kruté vraždy známé tiktokerky nyní koluje na sítích. Ghufran Sawadi, známá pro svoji přívětivou a přátelskou povahu, neměla zrovna lehkou kariéru. Za své „obscénní“ tanečky byla dokonce odsouzena na šest měsíců do vězení. Osud, který ji potkal, nečekal zřejmě nikdo. Neznámý vrah ji zastřelil v jejím autě.
  18:00

Tiktokerka a známá tvář iráckých médií, Ghufran Sawadi, byla zavražděna. Na sítích se nyní šíří velice explicitní záběry vraždy a fotografie mrtvé tiktokerky. Matka malého chlapce a známá influencerka se mohla na platformě pyšnit téměř čtyřmi sty tisíci sledujícími. Nejpopulárnější byla hlavně její videa, na kterých tancovala nebo ukazovala své lehce vyzývavé oblečení. Právě to ji dostalo do velkých problémů. Místní úřady nesouhlasily s jejím obsahem na sociálních sítích a odsoudily ji na několik měsíců do vězení. Motiv vraha a jeho identita zatím není známá.

Ani ne minuta stačila neznámému vrahovi k vraždě Sawadi. Ve večerních hodinách měla tiktokerka sedět ve svém černém SUV, když na scénu přijel zahalený muž na skútru. Na záběrech je vidět, jak zaparkoval za rohem, sestoupil z vozidla a vydal se směrem k tiktokerce. Nejdříve obhlédl okolí a následně se rozeběhl k autu, prudce otevřel dveře a čtyřikrát vystřelil z pistole, čímž na místě Sawadi usmrtil. Po této chladnokrevné vraždě rychle přiběhl ke skútru a z místa činu odjel.

Explicitní video z incidentu zveřejnilo samotné tamní ministerstvo vnitra. Drsný záběr vyvolal v lidech na sítích silné emoce. „Jde o tragický a nesmyslný násilný čin. Mé myšlenky a modlitby směřují k její rodině a blízkým v této těžké době. Ať je spravedlnosti učiněno zadost za její předčasnou smrt,“ píše jeden z lidí na platformě X (dříve Twitter). „Hnusné stvoření. Upřímně, kdyby se pokusili zacházet se západními ženami tímto způsobem, nakrmili bychom je jejich vlastními varlaty. Jen proto, že tančila! Nechutné,“ píše další.

Lidé na sítích spekulují nad tím, proč se vrah rozhodl k takovému činu. Sawadi byla známá pro své sympatie k LGBTQ+ komunitě, otevřeně podporovala lidská práva a kritizovala tamní vládu. Nedávno irácký parlament schválil nový zákon, podle kterého za homosexualitu hrozí až patnáct let ve vězení. Mnoho lidí proto spekuluje, že vrahem Sawadi mohl být nějaký silně věřící muž, podporující tamní vládu a náboženské hodnoty.

Podle vyjádření členů její rodiny se zdá, že ani samotná vláda vraždu moc neřeší. „Nikdo si se mnou nesedl a nevyslechl mě. Pouze jsem jim řekl, že je to moje sestra a dal jsem úřadům své jméno a to je vše,“ řekl bratr tiktokerky. Irácké ministerstvo vnitra uvedlo, že se případem zabývá a smrt tiktokerky prošetřují. Je až zarážející, že se nejedná o zas tak ojedinělou záležitost. Není to v poslední době totiž poprvé, co došlo k podobné vraždě tamní známé osobnosti.

Za poslední rok došlo k až třem podobným vraždám. V minulém roce byla zastřelena irácká tiktokerka Noor Alsaffar, známá spíše jako Noor BM. Ve své tvorbě i vyjadřování se velmi podobala právě Sawadi. Reakce na její tragickou smrt byly smíšené. Našli se i někteří, kteří vraha oslavovali.