Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Gleeking | foto: Youtube.comAntiyoutuber.cz

Stříkající sliny všude. Nový nechutný trend „Gleeking“ se šíří po TikToku

Aplikace TikTok dává možnost tvůrcům rozvíjet se a ukazovat svým fanouškům mnoho zajímavých věcí. Někdy tvůrci pobaví, jindy třeba diváka dojmou. Čas od času se ale uchytí trend, který může být neobvyklý a nechutný.
  1:00

Dle stránky thesocialshepherd.com má TikTok přes 30,8 milionů denně aktivních uživatelů. Mezi nimi je mnoho talentovaných lidí, kteří vymýšlí zajímavá videa. Najdou se mezi nimi ale i tací, kteří na aplikaci přijdou s trendy, které člověka zarazí. Nedávno se objevil trend označovaný jako „Gleeking“. Jde o takový ten typ trendu, který když vidíte, tak ho prostě také musíte vyzkoušet.

„Gleeking“ je metoda vystřikování slin zpod jazyka. Doktor Aranov ve svém videu na TikToku vysvětluje, jak to funguje. „Pod jazykem máme žlázy, které tvoří sliny. Tyto žlázy vypouštějí sliny dvěma malými otvory. Což znamená, že je tu způsob, jak můžeme vytrénovat náš jazyk k tomu, aby tyto slinné žlázy sevřel, což způsobí takzvaný Gleeking“.

Takže jak to tedy funguje? V podstatě jazykem stlačujeme a vytváříme tlak na tyto dvě žlázy. Při dostatečném tlaku vystříknou sliny. Důležité je dotknout se přitom jazykem horní časti čelisti, což vytvoří místo mezi zuby a natlakované sliny vylétnou z úst.

Je důležité si také říct, že „Gleeking“ není ve zdravotnictví odborný termín. I když je mezi lidmi z oboru známý, tak sami říkají, že je tato praktika k ničemu. „Není na tom nic lékařského, ale není na tom ani nic škodlivého. Je to v podstatě to, co slinné žlázy dělat mají,“ řekl doktor Mark S. Wolff.

I když to obecně ovládat nejde, tak statistiky naznačují, že třicet pět procent lidí umí provádět „Gleeking“. Ale jen dvě procenta z nich to zvládne na povel.

Tento trend se poprvé na TikToku objevil v roce 2021, nyní se vrátil a spoustu uživatelů se stalo virálními, poté co sdíleli video s touto zvláštní dovedností, kterou umí dělat naše tělo.