Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Influencer a youtuber Daniel Štrauch, známý i jako Gogo. | foto: Instagram.com/gogomantv

Kam se poděl nejslavnější slovenský youtuber? Z GoGa se stal režisér

Co se stalo s nejslavnějším youtuberem Slovenska? Slavný GoGoManTV byl ve své době natolik populární, že ho sledoval téměř každý, kdo se zajímal o youtuberskou scénu. Před delší dobou z platformy zmizel a fanoušci se ptají, kde je mu konec.
  8:00

Je to už téměř rok od toho, co jeden z nejznámějších youtuberů u nás a na Slovensku, zveřejnil své poslední video. Daniel Štrauch alias GogoManaTv byl první, kdo na naší scéně pokořil hranici jednoho milionu odběratel. Kromě zábavných a herních videí se okrajově věnoval i hudbě. Hodil vše za hlavu a začal se věnovat něčemu jinému? Ač ho audiovizuální tvorba stále živí, už nestojí před kamerou, nýbrž za ní.

Na svém Instagramu se prezentuje jako režisér a CEO dvou společností. Ta, která mu přináší zřejmě hlavní obživu, se jmenuje Deadline a jedná se o produkční společnost. Projekty, na kterých se společností pracoval, se bezpochyby dají označit za úspěšné a zřejmě i výdělečné. Převážně se soustředí na tvorbu videoklipů. Spolupracovali například s Rytmusem, či Egem na videoklipu k songu „INSTAGRAM“.

Kromě klipu vydal i after movie, kde odhaluje zákulisí natáčení. Zápal pro práci režiséra ze Štraucha na setu jen čpí. Celý videoklip natáčeli prý zhruba pouhé dva dny, což je na takový projekt vcelku krátká doba. Za takový čas byli však schopní vytvořit něco, co má na YouTube momentálně téměř dva miliony zhlédnutí.

Um, který Štrauch pro tvorbu videoklipů má, je zřejmý z dosahů, které mají jeho projekty. Spolupracoval například i s hudebníky Mairee a Lara Koll na songu „Do Everything“, který se na YouTube momentálně blíží k třem milionům zhlédnutí. Další úspěšný videoklip na kterém pracoval, byl opět pro umělce Mairee a jednalo se o song „Hocikam“. Videoklipů pro tohoto umělce natočil ještě několik.

Druhá společnost, které je CEO, se jmenuje Promobay. Moc informací k ní neexistuje, zdá se, jak kdyby své působení ani pořádně neodstartovala. Na sociálních sítích společnosti existuje jediný příspěvek, který byl přidaný zřejmě při jejich vzniku. V něm GoGo lehce v angličtině nastiňuje, o co se zřejmě jedná, přičemž se představuje jako CEO.

Hello, world. Check out a snippet from the pitch by our CEO @gogomantv DM us if you want to see the entire pitch deck.

17. listopadu 2021 v 12:54, příspěvek archivován: 11. září 2023 v 12:20

Youtuberské začátky

Píše se rok 2011 a GoGo vydává své první video. Svoji velkolepou kariéru odstartoval velice zvláštním snímkem s názvem Minecraft - Party Boy. Později se začal soustředit na tvorbu různorodějšího obsahu, nejen ze hry Minecraft. Počet sledujících mu raketově stoupal a netrvalo to dlouho, než dosáhl sta tisíců odběratel. Poděkování za pokoření nového milníku vydával čím dál častěji. Jeho tvorba se časem měnila a čím dál více zlepšovala. Začal natáčet lets playe z více her a poprvé také ukázal svoji tvář. Některé jeho vtipné hlášky z videí zná mnoho fanoušků jistě dodnes.

Své sledující velice překvapil, když vydal populární song MŸSLI, který má nyní přes patnáct milionů zhlédnutí. Jednalo se o poděkování fanouškům za dovršení milionu odběratelů. Ukázal tak, že je schopný vytvořit zdaleka odlišný a úspěšný obsah mimo jeho klasickou tvorbu. Rapových songů vydal následně ještě několik. Časem si však nemálo fanoušků začalo všímat, že už GoGo není tak aktivní jako dříve a jeho tvorba se lehce mění. Po překonání milionu odběratelů se rozhodl svůj obsah překopat.

Změna tvorby

Ihned bylo však jasné, že valná většina jeho sledujících na tuto změnu připravená není. „Chybí mi starý Gogo,“ píše do komentářů pod jeho video jeden uživatel. „Už ta videa nemají ani padesát tisíc zhlédnutí. Prostě už to není to, co to bylo,“ reaguje jiný. Z milionových zhlédnutí na videích se staly desetitisíce. „Už to není dvě stě tisíc zhlédnutí na videu koukám, ale je to velmi profesionální video. Škoda, že to nemá takový ohlas jako před šesti lety,“ píše další.

Šlo však vidět, že se jedná o změnu, kterou GoGo potřeboval. Ne každý je schopný si po celou kariéru udržet stejný obsah s úspěchem a velikou sledovaností. Mnohým bylo zřejmě jasné, že se blíží konec jeho youtuberské kariéry. Videa už téměř nevydával. Psal se rok 2022 a GoGo vydal své poslední video. Je tomu už přes devět měsíců, co jeho kanál utichl.

Zdá se, že pro něj byla změna prospěšná a důležitá. „Gogo vysvětloval, že už není youtuber a YouTube bere už jen jako koníček. Vysvětloval, že už YouTube nebude brát jako hlavní práci,“ píše v komentářích pod videem na YouTube jeden uživatel. Jak šlo v poslední době jeho působení na YouTube vidět, sledovanost klesala. Zřejmě ani samotného GoGa už youtuberská kariéra nenaplňovala, a tak už zřejmě bylo na čase nastolit změnu. Ačkoliv na YouTube už nenatáčí, ze sociálních sítí nezmizel. To, jaký si žije život, nadále poměrně aktivně ukazuje svým sledujícím na Instagramu. Mnohé zřejmě například překvapilo to, že je ve vztahu s tiktokerkou Anna Marie Purić. Objevil se například i v reality show Survivor a v mnohých reklamách hlavně na nápoj Fanta.

Témata: Daniel Štrauch