Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Lidé si dělají srandu z GoGa, že zabil Kuciaka | foto: Antiyoutuber.cz

Fanoušci ve vtipu tvrdí, že GoGo zabil Kuciaka. Je to přes čáru, tvrdí youtuber

Celý český a slovenský internet obletěla podle fanoušků vtipná zpráva o tom, že Daniel Štrauch alias GoGoManTV zabil novináře Jána Kuciaka. Příznivci i odpůrci youtubera se toho ihned chytili a začali vytvářet memes. Podle Štraucha je to přes čáru a zneuctívá to památku obětí.
  12:47

Daniel Štrauch alias GoGoManTV je nejodebíranější slovenský youtuber. Má na platformě 1,8 milionu odběratelů a lidé ho velmi rádi řeší na sítích. Momentálně jeho fanoušci přišli s rádoby vtipnými memes, které si utahují z toho, že jejich oblíbený tvůrce zabil novináře Jána Kuciaka. Podle mnohých to je přehnané a nedá se to považovat ani za černý humor.

Celá situace vznikla tím, že fanoušek Štraucha sdílel na Instagramu příspěvek, který zobrazuje domnělý youtuberův Tweet, ve kterém je napsáno „Jano Kuciak, pozor zítra.“ Napsaný měl být údajně den před Kuciakovou vraždou. Youtuber však takový Tweet nikdy nenapsal, jedná se o koláž. Ta se ale i tak dostala mezi tisíce lidí a vytvořila poprask. Lidé totiž začaly spamovat fotky GoGa komentáři „Pozor zítra.“

Youtuber obdržel komentářů pod svými fotkami tolik, že se k nim rozhodl vyjádřit. Pojal to vtipným způsobem a nasdílel koláže, ve kterých ho policisté vedou v poutech. Rozhodl se ale i pro seriózní vyjádření. „V rámci památky Jána není vhodné dělat si z toho srandu. Moje poslední stories jsou jasnou ironií, která se snaží o vyvrácení hoaxu,“ okomentoval celou situaci Štrauch.

Dodal také, že na nikoho nepodal trestní oznámení, ale už toho je dost a lidé by s tím měli přestat. Nezapomněl dodat ani to, že je absolutně proti korupci a temným praktikám, které se v jeho rodné zemi dějí.

Lidé si dělají srandu z GoGa, že zabil Kuciaka

Na celé situaci je velmi znepokojující i fakt, že někteří lidé se opravdu myslí, že youtuber Tweet napsal a spekulují o tom, zda vraždu přeci jen nespáchal. „Napadlo vás někdy někoho že to mohla být jen fakt blbá náhoda?“ ptá se dívka v komentářích pod příspěvkem. „Divná náhoda. Napíše, ať si dá pozor a druhý den dostane Kuciak dvě rány do srdce,“ stojí v odpovědi muže, který nepochopil, že se jedná o humor.

Kauza smrti novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové otřásla celým Slovenskem. Investigativní reportér a novinář byl zastřelen v únoru 2018. Z objednání vraždy byl obviněn podnikatel Marián Kočner, o kterém Kuciak několikrát psal. Jeho vina se však neprokázala a odsoudili ho pouze za nedovolené ozbrojování a falšování směnek.

Témata: Daniel Štrauch