Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Harry Styles vyhrál dvě ceny Grammy. | foto: Profimedia.cz

Královnou Grammy je Beyoncé, největší cenu jí vyfoukl Styles. Uspěly i skladby, které proslavil TikTok

Další předávání cen Grammy je za námi. V Los Angeles je zpěvačce Beyonce povedlo zlomit víc než pětadvacet let starý rekord. Jednu cenu jí však poměrně překvapivě vyfoukl Harry Styles. Uspěly i skladby, které zná téměř každý z TikToku.
  8:42

V noci na dnešek se v Los Angeles konalo předávání hudebních cen Grammy. Největšího úspěchu, a to dokonce historického, se dočkala Beyoncé. Ta totiž vyhrála hned čtyři ceny a celkově jich tak v životě získala už dvaatřicet. A právě to se v historii ještě nikomu nepovedlo. Doposud měl nejvíc zlatých gramofonků britský dirigent maďarského původu George Solti, a to přesně o jeden méně, než má nyní Beyoncé. Své prvenství si držel dlouhých šestadvacet let. Jenže Beyoncé vydala album Renaissance a nominací posbírala dokonce devět.

Nakonec si odnesla ceny za nejlepší taneční/elektronické album roku, za nejlepší taneční/elektronickou nahrávku roku, za nejlepší R&B výkon a za R&B píseň. Nejednoho fanouška americké zpěvačky ale na sociálních sítí rozzlobilo, že jejich oblíbenkyně nevyhrála cenu za nejlepší album roku. To jí vyfoukl zpěvák Harry Styles se svým Harry’s House.

Někdejší člen One Direction byl celkem nominovaný na šest cen, nakonec si domů odnesl dvě. Kromě té zmíněné ještě za nejlepší popové vokální album. Nutno říct, že překvapený z toho, že vyhrál album roku, byl i samotný Styles, což bylo vidět i na jeho proslovu.

Uspělo ale i několik písní, které minulý rok masivně trendovaly na TikToku. Nahrávkou roku se stala píseň About Damn Time od Lizzo. Na její zvuky minulý rok tančil na TikToku téměř každý. Pro cenu si na pódiu přišel ale i zpěvák Sam Smith a zpěvačka Kim Petras. Ti vloni drželi jeden čas celý TikTok v napětí, když neustále odkládali vydání dlouhou avizované skladby Unholy. Hype kolem ní jim nakonec ale přinesl pozornost poroty a z Grammy odcházeli s cenou pro nejlepší popové duo.

Internet už si předávání Grammy vzal za své a na sociálních sítích se začíná šířit řada memes. Některé reagují na extravagantní outfity právě Sama Smitha a Kim Petras, jiné si zase už po několikáté utahují z výrazů Bena Afflecka.