Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Trailer na GTA 6 je tu. Fanoušci jsou nadšení, zahrají si však až v roce 2025

Konečně je to tu. Po více jak desíti letech vyšel trailer na hru GTA VI. Vydavatelství Rockstar Games se muselo opět potýkat s nepříjemným únikem. Trailer se na sociálních sítích objevil dřív než měl. Hra samotná má oficiálně vyjít až v roce 2025. Podle vydavatelství se má jednat o nejdražší produkt v zábavním průmyslu vůbec, co se týče nákladů na jeho tvorbu.
  11:13

Fanoušci herního světa Grand Theft Auto (GTA) netrpělivě čekali, až v úterý odbije třetí hodina odpoledne českého času a vyjde první trailer na pokračování této herní ságy. Dočkali se ale daleko dřív. Vydavatelství Rockstar Games, které za hrou stojí, se totiž opět muselo potýkat s nepříjemným únikem, kdy byl trailer zveřejněn dříve, něž měl. To nic nemění na nadšení fanoušků. Trailer podle nich vypadá ohromně. Chaos v ulicích, vykrádání obchodů, ilegální závody, luxusní auta a spoustu dalších věcí v traileru napovídá fanouškům, o co v připravované hře půjde.

Má se jednat o nejdražší produkt v zábavním průmyslu vůbec. Pro představu nejde jen o videohry, ale i filmy, či seriály. Vývoj hry měl stát až dvě miliardy dolarů a má nastavit nový standart v herním průmyslu. Je tak těžké si představit, jak moc nadupaná hra bude. Někteří fanoušci dokonce mluví o zapojení umělé inteligence. Podle některých bude moct hlavní protagonista komunikovat s kolemjdoucími postavami dle libosti.

Trailer na Grand Theft Auto VI je už tedy venku. Zveřejněný měl být však až o několik hodin později. Vydavatelství se opět muselo potýkat zřejmě se zradou ve vlastních řadách a trailer vyšel více jak patnáct hodin před jeho oficiálním vydáním. Rockstar Games se tak rozhodli ho oficiálně vydat už dříve.

Co se tedy z traileru dozvídáme? Část očekávání a spekulací se naplnila. Děj se bude odehrávat v krásném už pro fanoušky GTA známém fiktivním městě Vice City. Úplně poprvé si bude hráč moct zahrát za ženu, která se v traileru objevuje daleko více, než mužský protagonista Jason. Je zjevné, že celý děj hry odstartuje Lucia ve vězení, ze kterého bude buď propuštěná, či se bude muset pokusit o útěk.

Na svobodě by na ni měl zřejmě čekat již zmíněný Jason. Podle traileru zatím není jisté, jestli bude hráč moct libovolně přepínat mezi postavami, jak tomu bylo v pátém díle. Je očividné, že se bude jednat o milostný příběh Jasona a Lucie. Fanoušci je přirovnávají ke známému gangsterskému páru Bonnie a Clyde. Můžeme je vidět, jak společně vykrádají obchody, ujíždí před policií, či si užívají milostné chvíle v posteli.

Co jistě zklamalo nemálo fanoušků, je tisková zpráva vydavatelství. V té se totiž píše, že bude hra nejprve dostupná na PlayStation 5 a Xbox Series. O PC v ní není jediná zmínka, což u her od vydavatelství Rockstar Games není žádná novinka. Nemusí to tedy hned znamenat, že se fanoušci nedočkají verze, která bude podporovat hraní na počítači. Možné to však bude zřejmě poměrně později, než na již zmíněných konzolích.

Pokračováním GTA jsou fanoušci na sítích pobláznění už delší dobu. Na TikToku dokonce vznikl efekt, ve kterém si uživatelé mohou v ne moc hezké, ale na efekt dobré kvalitě, jistou amatérskou verzi GTA zahrát. Možné je v ní jezdit v autě a sbírat ze země jisté předměty.

Už nyní jsou fanoušci z nového traileru na větvi. Mluví o překrásné grafice a jistě velice zajímavém příběhu. „To čekání stálo za to, úžasná grafika jako vždy,“ píše jeden fanoušek do komentářů pod trailer na YouTube. „Úžasné vizuály. GTA VI musí být jednou z nejlepších her, které vyjdou v roce 2025. Těším se na ni a doufám, že budu naživu, abych si ji mohl zahrát,“ komentuje další.