Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

GTA 6 se blíží | foto: Youtube.com

GTA 6: první trailer vyjde v prosinci, příběh by se měl odehrávat ve světě seriálu Narcos

Po více jak desetiletí se herní fanoušci konečně dočkají pokračování populární série Grand Theft Auto. Vývojáři ze studia Rockstar Games oznámili, že začátkem prosince vyjde trailer na již šestý díl. Po dlouhých desíti letech se fanoušci budou moct brzy těšit z nového zajímavého příběhu ze světa Narcos.
  9:54

Je to přes deset let od doby, co vyšel pátý díl populární herní série Grand Theft Auto (GTA). Psal se rok 2013 a přepisovala se historie. Tento díl se stal natolik úspěšný, že se zařadil na druhé místo v žebříčku nejprodávanějších videoher na světě. Na tehdejší dobu měla hra velice pěknou grafiku se zajímavým a jedinečným příběhem. Hráči byli zasazeni do otevřeného světa ve městě Los Santos, inspirovaném americkým Los Angeles. Očekávané pokračování i po několika letech nepřicházelo, a tak začali fanoušci spekulovat, jestli se ho vůbec ještě někdy dočkají. Nyní je už jasné, že to bude brzy.

Že herní vydavatelství Rockstar Games pracuje na již šestém díle ze série GTA, se ví delší dobu. Ve vývoji hry však nastal obrovský problém. Vývojářské studio bylo napadeno hackery a došlo k velikému úniku dat. Na veřejnost se dostaly desítky videí a záběrů z připravované hry společně s jejím zdrojovým kódem. Pro studio to byl obrovský zásah do vývoje hry, prodlužující její vydání na neurčito. Dá se tedy spekulovat nad tím, že kdyby k tomuto útoku nedošlo, šestý díl GTA by už mohl být v prodeji.

Nyní je to téměř tu. Rockstar Games na svém X účtu oznámili, že brzy vydají první trailer hry GTA 6. „S velkou radostí vám oznamujeme, že začátkem prosince zveřejníme první upoutávku na příští Grand Theft Auto. Těšíme se na mnoho dalších let sdílení těchto zkušeností s vámi všemi,“ píšou v příspěvku. Ačkoliv jsou z této informace uživatelé jistě nadšení, pod příspěvkem si z herního vydavatelství spíše utahují. „Tak brzy po GTA 5? Jste si jisti, že jste vývoji věnovali dostatek času?“ vtipkuje jeden uživatel. „Ne, to je v pohodě. Dejte si klidně ještě načas,“ píše další.

Více informací zatím studio nezveřejnilo. Kvůli úniku dat a různým spekulacím se dá uvažovat nad tím, o co ve hře půjde. Příběh by měl být inspirován známým seriálem Narcos. Ten je založený na skutečném příběhu nejznámějšího dealera a narkobarona Pabla Escobara. Hlavní postava příběhu Ricardo se bude muset dostat z menšího prodejce drog na šéfa mafie. Jak je tomu u mnoha her zvykem, hráč by měl mít možnost vybrat si z několika postav, za které bude hrát. S tím přichází herní studio s velikou novinkou. Vůbec poprvé v historii této série by si mohl hráč zvolit postavu ženy.

Hra by se měla odehrávat v místě mnoha fanouškům jistě známém. Příběh má být zasazen do fiktivního města Vice City, což je také jeden z předchozích dílů série, založený na základě amerického města Miami na Floridě. Herní svět by měl být však daleko rozvinutější, větší a zajímavější. Velikou roli by měla ve hře hrát také velmi realistická a propracovaná grafika. Ačkoliv hezká grafika jistě potěší oko každého hráče, nese i své nevýhody. Na sítích se spekuluje o tom, že by měla být natolik dobrá, že ji nezvládne utáhnout spoustu herních počítačů včetně herní konzole PlayStation.

Příběh by měl být zasazen do 70. a 80. let minulého století. Co bude nový díl nabízet, se však fanoušci dozví, až po vydání oficiálního traileru. Kdy by měla hra vyjít, zatím není jisté. Dříve se spekulovalo nad tím, že by to mělo být až za rok v předvánočním období roku 2024. Před několika měsíci vydalo vydavatelství Rockstar Games finanční zprávu, ve které píšou, že od příštího roku očekávají masivní nárůst v ziscích, a to až ve výšce osm miliard dolarů. Jedná se o veliký nárůst v tržbách, který by podle fanoušků na sítích mohlo zapříčinit právě vydání GTA 6.