Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

GTA 6 se blíží | foto: Youtube.com

GTA VI vyjde možná dříve než všichni čekali. Vývojáři odtajnili interní informace

Fanoušci GTA, jedné z nejúspěšnějších her historie, se mohou těšit na její pokračování. Už minulý rok studio oznámilo, že pracují na dalším dílu úspěšné série. Masivní únik dat však oddálil možné datum vydání hry. Nyní se ale samotné studio nechalo slyšet s velmi zajímavými interními statistikami. Vyplývá z nich, že by GTA VI mohlo vyjít už brzy.
  11:50

Bude to deset let od doby, co vyšla jedna z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších videoher historie. Píše se rok 2013 a společnost Rockstar Games vydává pokračování úspěšné série Grand Theft Auto díl pátý. Tato hra doslova rozbořila herní průmysl s její, na ten čas pokročilou, grafikou, otevřeným světem a zajímavou příběhovou linkou. Miliony hráčů se do videohry doslova zamilovali a od té doby nechtějí nic jiného, než další díl. Uběhlo však téměř deset let a GTA VI nikde. Dle nových interních informací se dá ale usuzovat, že by pokračování mohlo vyjít už koncem příštího roku.

Fanoušci herního světa byli u vytržení, když minulý rok vyšla na povrch zpráva, že se pracuje na GTA VI. Na internetu se tak začali objevovat různé falešné gameplaye a herní videa. Největší ránu dostalo však vývojářské studio po drsném úniku dat. Na veřejnost uniklo desítky videí a záběrů z připravované hry společně s jejím zdrojovým kódem. Pro studio to byl obrovský zásah do vývoje hry, prodlužující její vydání na neurčito. Zdá se však, že se studio vzpamatovalo a samotná hra by měla vyjít co by nevidět.

Veřejnost tak dychtivě čeká na první oficiální ukázku ze hry, která by se na internetu mohla objevit každým dnem. Že se zřejmě chystá vydání GTA VI veřejnost usuzuje z finanční zprávy od vydavatelství Take-Two, pod které spadá právě studio Rockstar Games. V té společnost píše, že od příštího roku očekává masivní nárůst v ziscích a to až ve výšce osm miliard dolarů. Od konce příštího roku do začátku roku 2025 má studio v plánu vydat hned několik, podle nich úspěšných, herních titulů, které by měly doslova změnit herní svět.

Logicky se tak dá usoudit, že nepůjde o nic jiného, než právě očekávané pokračování série GTA. Veřejnost tak diskutuje nad možným datem vydání hry. Není jisté, jestli GTA VI vyjde koncem příštího roku, či právě začátkem roku 2025. Logicky však v potaz spadá spíše předvánoční období příštího roku, kdy je prodej videoher vždy nejsilnější. V té době se vydávají většinou ty největší herní tituly roku.

GTA VI rozhodně není jediná hra na které Take-Two pracuje. V plánu mají vydat hned několik úspěšných titulů, u kterých by se mělo jednat pravděpodobně o nové verze již existujících her. „Nejspíše se dočkáme GTA VI v roce 2025, protože Rock Star očekává, že v tom roce vydají několik projektů, které sundají standard herního průmyslu a vydělají jim absolutně neskutečné peníze,“ říká youtuber Adam Jícha alias Roth Wellden.

Na internet se dostalo i pár uniklých fotel ze hry, které naznačují, jak bude hra vypadat a co by mohla nabízet. Příběh hry by měl hráčům opět nabídnout tři hlavní postavy, za které budou moct hrát. Nic není stoprocentní, ale diskutuje se o tom, že by se hra mohla odehrávat v upraveném městě Brazílie Rio de Janeiro. Hra by měla simulovat reálný svět hned v několika aspektech. Diskutuje se o zajímavých detailech, kdy například budovy, či auta budou postupem času stárnout a měnit se.

V duchu reálnosti by měla přijít i nová věc, která některé hráče zřejmě zklame. Postavy by měly mít omezený inventář, což znamená, že hráči budou moct mít pouze pár zbraní které unesou. To by se lišilo od předchozích titulů, kdy jich hráč mohl mít desítky. To by však mohla vyřešit další zajímavá věc, kdy si hráč bude moct do kufru auta schovat pár věcí jako třeba právě zbraně, které už neunese.