Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Ostravský rapper Hard Rico | foto: instagram.com/hard_rico

Sestra známého ostravského rappera má jít do vězení. Pravděpodobně trest souvisí s prodejem drog

Sestra ostravského rappera Hard Rica má jít do vězení. Rapper se nikdy netajil svou kriminální minulostí, kterou má společnou právě se sestrou. Podle fanoušků její trest odnětí svobody souvisí s prodejem drog. Rapper fanouškům navíc vzkázal, aby na sebe dávali pozor a dělali všechno pro to, aby nevedli takový život jako on nebo jeho sestra.
  18:00

Ač rap vznikl jako pouliční hudební žánr těch nejchudších obyvatel a v minulosti byl spojovaný s prostitucí, drogami, násilím a jinými kriminálními aktivitami, v Česku se podobná témata v hudbě donedávna nepromítala. Čeští rappeři mluví velmi často o tom, že k nim byl dřív život krutý, nikdo z nich dno spojené s kriminální činností nezažil. Teď se však objevují i ti, kteří minulost tolik růžovou nemají.

Pravděpodobně nejznámějším českým interpretem, který se věnuje tématu drog, zbraní a násilí, je smíchovský rapper Dollar Prync. Nedávno se podobným tématům začal věnovat i ostravský rapper Hard Rico. Do povědomí vstoupil už díky čtyři roku starému EP Kriminal mood. Od srpna minulého roku však zažívá největší příval fanoušků. Vydal totiž velmi zdařilé album Secret Eyes, na kterém se objevili Yzomandias, Nik Tendo, Robin Zoot nebo Calin.

Společným jmenovatelem jeho tvorby je především kriminální činnost. „Skéro, piko, všechno mám u sebe, pi*o. Nonstop byznys, přijdu a vždycky je ticho,“ říká například ve skladbě Nonstop biznis, na které spolupracoval s Dollarem Pryncem. Dále mluví o tom, že jeho vzor je kokainový magnát Pablo Escobar a že miluje to, když prodává. Sice nezmiňuje co prodává, z kontextu skladby je jasné, že mluví o drogách. V podobném duchu se nese drtivá většina jeho skladeb.

#freemysister #fuckpigs

10. února 2024 v 20:14, příspěvek archivován: 12. února 2024 v 15:12

Hard Rico nebyl ale jediný z jeho rodiny, kdo se kriminální činnosti v minulosti věnoval. Zveřejnil totiž na Instagramu příspěvek o tom, že jeho sestra má jít do vězení. Vyjádření také doplnil fotku od Okresního soudu v Ostravě. „Lidi z ulice, dávejte na sebe pozor. Nikam to nevede, mě zachránil rap,“ píše a dodává, že by jeho fanoušci měli věnovat čas tomu, co je může zachránit před policií.

O tom, jaký život dříve vedl společně se svou sestrou mluví například ve skladbě Kdo jsem už víte. Zmiňuje, že s kriminální činností začal především kvůli tomu, že jeho i sestru chtěli vyhodit z bytu. Kvůli tomu společně začali jezdit z Ostravy do Prahy i třikrát denně. „Riskoval jsem jak ko*ot. A se mnou riskovala má sestra,“ rapuje. Všichni prý říkali, že berou a prodávají drogy, jenže podle něj neměli co jiného dělat. Jejich matka byla ve vězení, doma neměli co jíst, musel zaplatit nájem a advokáta pro matku. „I když nechci, v srdci mám kriminál,“ říká.

Důvod, proč má jeho sestra nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody Hard Rico neuvedl. Podle fanoušků je však jasné, že vězení souvisí s prodejem drog, o kterém Hard Rico často ve skladbách mluví. „Pusťte ji ven,“ skandovali fanoušci na víkendovém koncertě v Olomouci.